Dissabte a la nit la Guàrdia Urbana de Barcelona va detenir dos joves per haver participat en l’agressió a un home al carrer de Comerç per robar-li el rellotge que portava, un Rolex valorat en 40.000 euros. Juntament amb dos joves més, que encara no han estat detinguts, van enganyar a l’home per fer-lo sortir del cotxe i quan era fora, com hienes, el van atacar. Li van robar el rellotge, una bossa de mà amb 20.000 euros i el van fer caure a terra, deixant-lo ferit lleu

 

En la seva fugida, per la zona del carrer de Pujades, una patrulla de la Guàrdia Urbana els va veure i en van detenir a dos, un jove de 24 anys de nacionalitat marroquina i un de 22 anys de nacionalitat palestina. Els dos estaven acusats de robatori amb violència i també d’un delicte de lesions. Tot i ser coneguts de la policia, tenir diversos antecedents i de no haver pogut recuperar ni el rellotge ni els 20.000 euros que hi havia a la bossa que li van robar a la víctima, ja són al carrer. Després de passar per la comissaria de les Corts, van ser entregats al jutge de guàrdia, que en va ordenar la seva llibertat amb càrrecs

Els Mossos busquen els altres dos violents lladres

En l’atac i robatori a l’home de nacionalitat xinesa quan sortia d’un pàrquing, en un atac que es va poder enregistrar amb les càmeres de seguretat del mateix establiment, hi van participar dos joves més. També són coneguts de la policia i els investigadors els hi segueixen la pista, però encara no han pogut ser detinguts, segons han confirmat fonts de la policia catalana a ElCaso.cat aquest dijous.

La multireincidència, un problema greu

Que el jutge de guàrdia hagi deixat en llibertat els dos lladres demostra, un cop més, un dels problemes que té la policia a Barcelona i que ajuda al fet que la capital de Catalunya estigui fora de control per culpa de la inseguretat. La multireincidència, lladres que repeteixen cada dia furts i robatoris violents pel centre de la ciutat, i que si bé alguns cops són arrestats, en menys de 24 hores tornen a ser al carrer, compliquen el dia a dia Barcelona. 

Segons les dades dels mateixos Mossos d’Esquadra, s’han detingut gairebé 230 persones relacionades amb aquest tipus de robatoris a Barcelona. Molts cops els detinguts són els mateixos, que després de ser entregats al jutge, queden en llibertat amb càrrecs a l’espera de ser citats quan avancin les investigacions i es pugui celebrar el judici. Només en alguns casos, quan hi ha violència extrema, els lladres han ingressat a presó. No és el cas d’aquest diumenge, que els lladres del rellotge Rolex de 40.000 euros, tot i haver ferit la víctima, van quedar amb llibertat.