El jutge ha deixat en llibertat l'home de nacionalitat colombiana autor de l'apunyalament d'un skater en el Museu d'Art Contemporani de Barcelona (Macba), segons informa La Vanguardia. Els fets van tenir lloc divendres passat a les dues del migdia, quan un testimoni va gravar una baralla a cops entre víctima i agressor. Un d'ells era un conegut skater, mentre que el detingut era un home que acostumava a passejar per la zona. En el vídeo es pot veure com l'agressor clava fins en tres ocasions una navalla al patinador, a qui se li veu sagnant.

La víctima, ingressada de gravetat a l'hospital

Agents de la Guàrdia Urbana de Barcelona (GUB) en rebre l'alerta de l'agressió, van aconseguir interceptar l'autor de l'apunyalament, que havia fugit del lloc dels fets. La policia catalana el va localitzar dues hores després del succeït al carrer Aragó i posteriorment va procedir a la seva detenció i a decomissar-li l'arma blanca amb la qual va apunyalar la víctima. El detingut va ser traslladat a les dependències policials dels Mossos d'Esquadra al districte de Ciutat Vella i allà li van realitzar l'atestat abans de presentar-lo davant del jutge diumenge. Mentrestant, esperaven a veure com evolucionava la víctima, que va ingressar en un primer moment ferida de gravetat a l'Hospital del Mar de Barcelona.

De moment, es desconeix què va provocar la baralla entre els dos homes

El skater agredit va evolucionar favorablement de les ferides provocades per les repetides ganivetades, per la qual cosa el detingut va passar a disposició judicial acusat d'un delicte de temptativa d'homicidi. Els agents de la policia catalana investiguen els fets, encara que cap dels dos no saben dir què o qui va originar la baralla que va acabar en apunyalament. Només asseguren que van compartir unes males mirades.

Llibertat amb càrrecs per a l'agressor

El detingut, que no té antecedents, va declarar davant del jutge de guàrdia. Aquest va decidir deixar-lo en llibertat amb càrrecs i amb una ordre d'allunyament de la víctima. El magistrat va tenir en consideració que es tractava del primer antecedent de l'agressor i que la víctima va evolucionar favorablement de les ferides, malgrat la brutalitat de les imatges i com de virals es van fer des del primer moment a les xarxes socials.

Arran d'aquests fets, un responsable policial reflexionava sobre els càstigs judicials. Si per un delicte de temptativa d'homicidi el jutge decideix posar el detingut en llibertat, poc es pot esperar d'un delicte menor, com de robatori amb violència i intimidació.