Un home ha hagut de ser rescatat al riu Pisuerga, al seu pas per la ciutat de Valladolid, després que s’hagués llençat a l’aigua quan estava fugint de la Policia Local. La seva intenció era creuar a l’altra riba i poder fugir, però el fort corrent que hi havia ha fet que acabés demanant que algú el rescatés per no morir ofegat. El fugitiu ha acabat amb greus símptomes d’hipotèrmia i ha hagut de ser traslladat a un centre hospitalari.

Es llença al riu fugint de la policia i acaba demanant ajuda per sortir de l’aigua

Els fets han tingut lloc aquest dissabte, 26 de novembre, quan passaven pocs minuts de dos quarts d’onze del matí. Una patrulla d’agents que estava fent un control rutinari de trànsit a l’avinguda Isabel la Catòlica ha fet aturar un cotxe que s’apropava, però els ocupants del vehicle han sortit corrents en direcció al riu i el conductor ha saltat a l’aigua, a l’altura d’un embarcador proper a la platja de les Moreres.

La intenció del fugitiu era arribar a l’altra riba i seguir amb la fugida, però el fort corrent de l’aigua l’ha arrossegat fins que s’ha pogut agafar a les bases del pont de Ponent. L’home ha començat a demanar ajuda als mateixos policies dels quals fugia amb la por de morir ofegat. Fins al riu s’hi han desplaçat tres dotacions de Bombers, incloent-hi la unitat de salvament aquàtic. L’han intentat treure des de la riba, però l’abundància de males herbes ha fet que haguessin d’anar fins on es trobava.

L’home, de 39 anys, ha estat rescatat amb símptomes d’hipotèrmia i ha estat tapat amb una manta i entregat als agents de la Policia Local, que l’han traslladat a l’Hospital Clínic Universitari. Els agents han comprovat que estava fugint del control policial perquè el cotxe en el qual circulava no havia passat la ITV i ell no tenia carnet de conduir i estava sota els efectes de l’alcohol i les drogues.