La Policia Nacional ha detingut a Valladolid un home com a presumpte autor d’un delicte d’estafa a una entitat bancària. Durant dos anys havia estat retirant cada mes la pensió del seu company de pis que havia mort. En total es va arribar a embutxacar més de 30.000 euros. Tot va sortir a la llum quan la Seguretat Social es va assabentar de la defunció i va reclamar al banc els pagaments que havia estat fent erròniament. Els diners, però, no hi eren.

Cobra la pensió del seu company de pis mort durant dos anys

L’estafa es va descobrir quan la Tresoreria General de la Seguretat Social va reclamar a una entitat bancària els diners que havien abonat per error a un dels seus clients perquè no se’ls havia notificat la seva defunció. Durant dos anys havien continuat pagant la pensió a aquella persona periòdicament fins que es van adonar que es tractava d’un error i van voler recuperar l’import de gairebé 35.000 euros que havien abonat.

L’entitat bancària va entrar al compte corrent de l’usuari per retornar els diners a l’entitat pública, però van veure que pràcticament estava a zero. El banc va abonar l’import de la seva pròpia butxaca i va denunciar els fets a la Policia Nacional. Els investigadors van descobrir que la persona amb qui el difunt havia estat compartint pis havia aconseguit la seva targeta i havia estat retirant els diners de forma fraudulenta durant tot aquest temps.

Després que els diners entressin al compte del difunt, el seu company de pis anava de manera periòdica a diferents caixers per anar retirant-lo en petites quantitats que no el delatessin. D’aquesta forma, s’havia arribat a embutxacar un total de 34.420, 57 euros. L’home va acabar sent detingut acusat d’un delicte d’estafa a l’entitat bancària. Després d’enviar les diligències policials a l’autoritat judicial, va ser deixat en llibertat.