Un agent dels Mossos d’Esquadra ha resultat ferit greu quan anaven a detenir un noi i aquest ha deixat anar un gos de raça perillosa perquè ataqués els policies. Els fets han tingut lloc durant el matí d’aquest divendres, 28 d’octubre, a Viladecans. Segons ha pogut saber ElCaso.cat, diversos agents uniformats s’han plantat a les portes del domicili del sospitós amb una ordre de detenció per uns fets delictius que havia comès amb anterioritat.

En un primer moment, l’home s’ha mostrat dialogant amb els agents. No obstant això, quan els Mossos li han dit que portaven una ordre i que els havia d’acompanyar a comissaria en qualitat de detingut, ha deixat anar un gos de raça perillosa contra ells. L’animal, un pit bull, ha atacat els policies i ha ferit un agent, a qui li ha clavat una forta mossegada a la mà i l’ha deixat ferit greu.

L’home s’ha atrinxerat dins de casa amb el pit bull i s’ha negat a sortir

Després de l’atac del gos, el noi s’ha atrinxerat amb l’animal dins d’una de les habitacions del domicili i s’ha negat a sortir. Davant aquesta situació, els Mossos d’Esquadra han activat l’Àrea Regional de Recursos Operatius (ARRO) de la Regió Metropolitana Sud. Tot i això, la seva intervenció no ha estat necessària, ja que a través de la mediació i el diàleg els agents han aconseguit que el delinqüent sortís del domicili i s’acabés entregant.

El detingut és un home de 20 anys i nacionalitat marroquina amb diversos antecedents policials. A més dels delictes pels quals anava a ser detingut aquest divendres, la resistència a l’hora de la detenció ha fet que se li sumin els delictes d’amenaces, atemptat contra els agents de l’autoritat i lesions. El gos ha estat traslladat a una gossera. Pel que fa a l’agent ferit, té lesions greus a la mà i haurà de ser intervingut quirúrgicament, però no es tem per la seva vida.