La tarda d’aquest dijous ha sigut moguda a la zona de Diagonal Mar, a la frontera entre Barcelona i Badalona i Sant Adrià, al Besòs. Una persecució d’un cotxe carregat de droga ha acabat amb dos detinguts, una agent dels Mossos ferida greu, tres més lleus i un espectacle dels que Barcelona sembla que ja s’hi ha acostumat, en una ciutat que sembla completament fora de control.

Un cotxe carregat de droga s'escapa dels Mossos

Segons ha pogut saber ElCaso.cat de fonts policials que han tingut accés a l’atestat, un agent de paisà ha observat com una parella, un home major d’edat i una noia menor, carregaven una maleta d’un bloc de pisos conflictiu en un Audi de color negre. Amb les sospites que transportessin droga, ha alertat més agents i ha demanat que se’l pogués detenir. El conductor, però, lluny de fer cas a les ordres dels agents Guilles, els motoristes dels Mossos d’Esquadra, ha escapat. Durant la fugida, a gran velocitat i conduint de forma temerària, tal com es pot veure en aquest vídeo, ha atropellat una agent dels Mossos que feia seguiment en direcció a Badalona del cotxe amb una motocicleta de paisà. L’agent ha resultat ferida però no greu. 

Durant la persecució el conductor ha intentat atropellar dos agents més. Un agent de la unitat Guilles, que amb la moto l'ha volgut interceptar, i el cotxe l'ha apartat per sort, sense fer-la caure de la moto. Un altre agent de paisà que l'ha intentat aturar també s'ha hagut d’apartar per les intencions, així ho recull l’atestat, del conductor d’atropellar-lo. Mentre ha durat la persecució s’han confirmat les sospites de l’agent de paisà que ha donat l’alerta. Els dos ocupants del cotxe han anat llançant farcells de droga que, tot sembla indicar, eren de cocaïna. S’han pogut recuperar els farcells. Un d’ells, un ciutadà, després de trobar-lo al mig del carrer, l’havia deixat directament en un contenidor.

Bloquejat per una furgoneta de la UREP de la Guàrdia Urbana

Finalment, a la cantonada entre Alfons el Magnànim i el carrer de Cristòfol de Moura, quan ha estat ja perseguit per un gran nombre de cotxes de paisà i logotipats dels Mossos —també amb ARRO de la regió Metropolitana Nord—, s’ha pogut interceptar. Una de les noves furgonetes de la UREP, els antiavalots de la Guàrdia Urbana de Barcelona, ha pogut impactar amb el cotxe escàpol de cara. Un cotxe de paisà dels Mossos l’ha tancat per darrere. No han tingut escapatòria. Els Mossos han pogut detenir el conductor, un home major d’edat, nacionalitat espanyola i amb 20 antecedents policials, i l’acompanyant, una noia menor d’edat. En total quatre agents de la policia catalana han resultat ferits, tots lleus, amb rascades i contusions.

Els Mossos d’Esquadra han obert una investigació per aclarir els fets, d’on havia agafat la droga i on la portava. Els dos han quedat detinguts per un delicte contra la salut pública, conducció temerària i també atemptat contra agents de l’autoritat.