La Guàrdia Urbana de Figueres va detenir el passat 15 de maig un home acusat d'haver assaltat una casa a Empuriabrava amb els propietaris, una parella de septuagenaris dins. Durant el robatori, que va tenir lloc el dia 11, els va amenaçar amb una pistola simulada i va llençar l'home gran pel balcó abans d'escapar amb una ronyonera. Dies més tard, la policia de la capital de l'Alt Empordà va reconèixer el cotxe amb el qual havia fugit, i van perseguir-lo pels carrers de la localitat fins que el van poder detenir en un bar. En identificar-lo van comprovar que tenia cinc requeriments judicials vigents, a més d'un per part de la Policia Nacional, per segrestar un home i robar un vehicle a Múrcia

L'11 de maig a la tarda, els Mossos d'Esquadra van rebre un avís d'un robatori amb violència en un habitatge d'Empuriabrava. Segons els propietaris, el lladre havia escalat uns tres metres fins a una de les finestres i, un cop dins, els va amenaçar amb una pistola. El marit va aconseguir treure l'arma al sospitós, que va resultar ser simulada, però aquest el va colpejar i llençar pel balcó, provocant-li diverses lesions. Veient que el robatori es complicava, el lladre va agafar una ronyonera i va decidir fugir amb un cotxe

Amb la descripció del matrimoni van aconseguir identificar el lladre i també el vehicle amb el qual havia escapat del lloc, i van posar en marxa un dispositiu de recerca per poder-lo trobar i detenir. Durant dies no es va saber res d'ell, però, quatre dies més tard, una patrulla de la Guàrdia Urbana de Figueres va veure el turisme en qüestió que van intentar aturar. No obstant això, l'home va tornar a escapar a tota velocitat pels carrers del municipi. 

pistola robatori empuriabrava
La pistola simulada que va fer servir durant el robatori a Empuriabrava / Mossos d'Esquadra. 

Escapa dels agents, però el troben en un bar 

Després d'una estona pentinant la zona, finalment el van trobar a l'interior d'un bar. L'home va intentar evitar ser detingut enfrontant-se als agents, però, finalment, el van aconseguir emmanillar i traslladar a la comissaria dels Mossos. 

A banda del segrest i robatori de vehicle a Múrcia ja esmentat, la policia catalana el considera l'autor de dos robatoris amb violència i intimidació i un furt amb amenaces lleus comesos durant els dies que va estar escapolit de la justícia. En concret, la matinada del 12 de maig, va entrar en un establiment de menjar ràpid de Figueres, on va amenaçar els empleats amb un martell. L'endemà, també de matinada, va intimidar amb una navalla dos nois en un bosc prop del municipi i els va robar els mòbils. Hores més tard va robar-li la càrrega a un repartidor al polígon de Vilamalla, a qui també va amenaçar. 

Per tot això, l'home va ser acusat de robatori amb violència, conducció temerària, danys al mobiliari urbà, per conduir sense haver obtingut mai el permís i desobediència als agents de l'autoritat.