L'home que va assaltar la protectora de Figueres (Alt Empordà) ingressa a presó. L'individu va colar-se al centre d'animals de la ciutat, va agredir dos dels treballadors i va atacar tres gossos amb la intenció de matar-los. Després d'això, va fugir a uns terrenys propers a les vies del tren i va aixoplugar-se en una masia ocupada, on vivia. L'atac va tenir lloc aquest diumenge a la tarda, cap a quarts de sis, i va ser detingut per la Guàrdia Urbana de Figueres i els Mossos d'Esquadra l'endemà, dilluns, al matí després d'una persecució.

detingut figueres
L'home, molt violent, ha pogut ser reduït pels agents / Guàrdia Urbana de Figueres

Tres gossos malferits i una persecució per una masia ocupada

Les causes per les quals l'ara empresonat provisionalment va actuar amb aquesta violència es desconeixen i tal com van explicar fonts properes al cas a ElCaso.cat, l'home patiria problemes de salut mental. En qualsevol cas, l'individu va entrar a la gossera, va deixar anar diversos animals i es va encarar amb els treballadors, ferint dos d'ells de caràcter lleu. Més tard va anar directament cap als gossos i va lesionar tres d'ells: un va resultar ferit lleu a la mandíbula i una pota i un altre va haver de ser traslladat a Girona amb cremades al cos.

 

Aquests fets van crear commoció a la població de Figueres, especialment per desconèixer les motivacions de l'atac contra els animals que eren a la protectora. Arran de l'assalt, es va muntar un fort dispositiu conjunt de la Guàrdia Urbana i els Mossos d'Esquadra que va culminar amb la detenció de l'home, amb múltiples antecedents per actuacions similars, en uns terrenys a tocar de les vies del tren i a la masia ocupada on vivia. En veure els agents, com ja va fer a la gossera, també va intentar escapolir-se, però van acabar enxampant-lo després d'una breu persecució en mig de la pluja, amb una quinzena de policies darrere d'ell. 

L'agressor detingut / Guàrdia Urbana de Figueres
L'agressor detingut / Guàrdia Urbana de Figueres

Els treballadors van evitar que fes mal als animals

Després de la persecució, el fugitiu, molt agressiu, va quedar detingut pels Mossos d'Esquadra i la Guàrdia Urbana de Figueres i va passar a disposició judicial. El magistrat ha decretat el seu ingrés a presó provisional. Cal recordar que l'ara empresonat va irrompre armat amb una pala a la protectora de la ciutat gironina i els dos treballadors que van patir ferides van evitar que l'home fes mal als animals i van enfrontar-se a ell, tot i acabar l'home va aconseguir ferir tres gossos però no de gravetat.