Felice Palamara, mossèn del poble de San Nicola di Pannaconi, a la regió italiana de Calàbria, ha patit un intent d'assassinat per part, suposadament, de la màfia, contra els qui el capellà ha llançat diversos missatges alertant als seus feligresos a mantenir-se "dins de la legalitat", lluny de la 'Ndrangheta, una de les organitzacions criminals més perilloses no només d'Itàlia, sinó també d'Europa. I és que, durant la celebració de la missa aquest dissabte, Palamara va notar una olor estranya mentre consagrava l'aigua i el vi de l'eucaristia

Tement-se el pitjor, va interrompre la missa dient que es trobava malament per no espantar els parroquians, i va trucar a la policia. Les consegüents anàlisis van revelar que, a més de vi i aigua, els calzes contenien una gran quantitat de lleixiu; algú havia intentat enverinar el mossèn

Havia rebut amenaces de mort 

Aquest intent d'assassinat no ha agafat per sorpresa Palamara. Fa un mes, el seu cotxe, aparcat al carrer prop de l'església, va aparèixer amb els vidres trencats, i durant les darreres setmanes ha rebut més d'una carta anònima amb amenaces de mort lliurades a la seva bústia. Tampoc no és l'únic capellà de la zona que ha patit aquesta mena d'intimidacions. El seu homòleg de Cessaniti va trobar un gat mort al capó del seu vehicle, i també li han arribat missatges preocupants. 

La policia li ha posat escorta les 24 hores del dia per evitar un nou atemptat contra la seva vida. Malgrat el perill al qual està exposat, Palamara ha assegurat trobar-se "tranquil". "A més del perdó i la misericòrdia, espero que la justícia pugui esclarir aquests episodis criminals", ha expressat. Tots dos sacerdots amenaçats fan contínues crides a la ciutadania, apel·lant a la legalitat, perquè es mantinguin allunyats de la màfia, i ho continuaran fent, segons han afirmat. 

Per la seva part, la comunitat de Pannaconi ha defensat el mossèn: "No permetrem que ningú faci mal al nostre rector, ningú podrà aturar un país que vol i mereix la redempció i que vol créixer". Es dona la circumstància que Palamara té una malaltia cardíaca que podria haver contribuït a un desenllaç fatal de no haver-se adonat a temps que alguna cosa estava malament durant la missa de dissabte.