Els reptes virals a les xarxes socials poden arribar a ser molt perillosos. Normalment, ho són per a les víctimes, però a vegades també ho poden ser per a persones innocents que passaven pel lloc inadequat en el moment més inoportú. Aquest cas, per exemple, és el del nou repte que s'està començant a estendre: llençar pedres i ous als cotxes que circulen per la carretera. Sense anar més lluny, fa només uns dies un vídeo es va fer viral a les xarxes, on un grup de menors se'n reia i presumia de com realitzaven aquesta pràctica a Segòvia, a l'N-603, posant en risc els conductors que circulaven per la via. Gràcies a les imatges, que van compartir a TikTok, han pogut ser identificats per la Guàrdia Civil.

Atacar els cotxes a pedrades a la carretera

El de Segòvia no és cap cas aïllat. A Madrid, en els darrers mesos, s'han produït diversos episodis similars, com al gener, quan uns menors van atacar a pedrades els cotxes que circulaven per una carretera a la localitat d'Arroyomolinos. El més valuós per als brètols, però, són els autobusos, als que ataquen de manera continuada, tal com detalla ABC. En un dels casos, un noi de 14 anys va arribar a trencar el vidre posterior del vehicle. A Catalunya, s'han produït alguns episodis similars, tot i que en aquests casos els brètols han atacat i destrossat els trens de Rodalies que circulaven entre Barcelona i Montcada.

En la majoria dels casos s'avisa als cossos policials, però quan arriben al lloc dels fets, els brètols ja han desaparegut. Els conductors, però, tampoc els acaben denunciant si no pateixen cap dany o lesió. En pocs casos se'ls pot arribar a identificar i, en fer-ho, a més, es troben amb el fet que es tracta de menors d'edat, alguns d'ells fins i tot inimputables. Els seus actes podrien ser considerats com un delicte contra la seguretat viària, ja que a més dels cotxes als quals ataquen, les pedres queden al mig de la calçada i poden suposar un autèntic perill d'accident.