Uns lladres entren a les instal·lacions de Can Parcala, a Cabrera de Mar (Maresme), i s'emporten uns 300 quilos de mel. L'assalt va produir-se la matinada del 25 al 26 d'abril a l'Aula Apícola de la Fundació El Maresme. Els responsables de l'organització després de realitzar les tasques d'inventari per robatori han comunicat que el material sostret consta de diversa maquinària i objectes, a més de galledes i centenars de pots etiquetats de mel.

El robatori, poc habitual, ha provocat destrosses a les instal·lacions, que encara estan pendents d'avaluar, però també els ha deixat sense part de la mel que s'emmagatzemava a l'obrador. Aquest ha quedat completament buit. La Fundació El Maresme ha especificat que, més enllà del valor econòmic de l'atracament, l'afectació del succés és principalment emocional i el personal que treballa a Can Parcala es troba en estat de shock. Per això, han demanat que si algú troba els seus productes als mercats o punts de venda de fora de Mataró o Cabrera de Mar els avisi o alerti la policia, perquè molt probablement són pots de mel robats la setmana passada a la finca.

Un projecte social d'assistència a persones amb discapacitat

A més de la peculiaritat del robatori, donat que sembla que la mel era el principal producte preuat que es volien emportar, des de la fundació han recordat que aquest furt és "doblement execrable". Això és perquè Can Parcala és una finca, a tocar a Madà, que pertany a la Fundació El Maresme, que atenen a persones amb discapacitat psíquica i mental. El projecte social també s'encarrega de la sensibilització de l'entorn natural, especialment davant del perill de l'extinció de les abelles per espècies invasores com la vespa asiàtica. Els responsables de l'organització han demanat l'ajuda ciutadana per intentar enxampar els lladres dels 300 quilos de mel el més aviat possible.