Agents dels Mossos d'Esquadra han detingut quatre homes com a presumptes autors de dos delictes de furt, un d'ells en grau de temptativa. A més, a dos dels arrestats també se'ls acusa d'un altre delicte de robatori amb violència. Tots els robatoris van tenir lloc el passat cap de setmana a l'autopista AP-7, al seu pas per les comarques gironines. Els lladres feien servir el mateix modus operandi en tots els casos. Simulaven que havien tingut una avaria al seu cotxe per fer aturar algun conductor i robar-los tots els diners i els objectes de valor que tenia al cotxe mentre els distreien.

Simulaven una avaria per fer aturar les víctimes i robar-les 

El primer robatori va tenir lloc el dissabte, 13 de maig, i les víctimes van ser una parella estrangera que circulava en direcció a Barcelona. Poc abans d'arribar a la sortida de Figueres, van veure com al voral de la carretera hi havia un vehicle aturat i diverses persones que els feien senyals perquè s'aturessin. Un cop ho van fer, aquelles persones els van explicar que tenien una avaria a la part dreta del cotxe. Quan les víctimes es van adonar que els estaven enganyant i els estaven robant, van intentar impedir-ho, però els lladres els van empentar i els van colpejar. Tot i això, van acabar fugint sense emportar-se res.

L'endemà diumenge, 14 de maig, un conductor que circulava per l'AP-7, dins el terme municipal de Sils, va alertar els serveis d'emergència que havia vist dos vehicles aturats al voral i els conductors barallant-se entre ells. Una patrulla dels Mossos d'Esquadra va anar fins al punt indicat, però quan hi van arribar ja no hi havia ningú. Poc després, al pas de l'autopista per Maçanet de la Selva, una patrulla de la policia catalana va veure com s'estava cometent un robatori. Els lladres havien fet servir el mateix mètode que el dia anterior, aturant un cotxe amb matrícula estrangera simulant una avaria per robar els seus ocupants mentre els distreien. En aquesta ocasió, però, els Mossos els van descobrir i els van detenir.

Un cop els lladres havien estat detinguts, els Mossos van fer les comprovacions pertinents i van descobrir que eren les mateixes persones que havien vist discutint al voral de l'AP-7 a Sils. En aquella ocasió, havien aconseguit robar 10.000 dòlars i 6.000 euros a una altra parella d'estrangers. A més, a dos d'ells se'ls va poder relacionar també amb els fets que havien tingut lloc el dia anterior a Figueres. Tots els detinguts, homes de 28, 49 i 51 anys, tenen nombrosos antecedents policials per fets similars. Després de passar a disposició judicial aquest dimarts, el magistrat els ha deixat en llibertat provisional a l'espera de la celebració del judici.