Caçats dos prolífics lladres de joies que des de Viladecans, al Baix Llobregat, organitzaven assalts a representants de joies per fer-se amb botins de milers d’euros. La Policia Nacional ha detingut dos lladres, els dos de nacionalitat colombiana, que se’ls relaciona amb el robatori de diversos mostraris de joies valorats en 600.000 euros de l'interior del vehicle d'un representant de joieria a Saragossa, així com l'intent de sostracció de 30.000 euros en una benzinera de Mollet del Vallès. En els escorcolls a casa seva la Policia Nacional hi va trobar gran quantitat de joies, rellotges de luxe, diners en efectiu i un forn per fondre metalls preciosos per facilitar la venda del material robat.

La Policia Nacional va obrir una investigació el passat mes de febrer després de tenir coneixement d’un assalt contra un representant de joieria al barri de Torrero de Saragossa, on van ser robats 600.000 euros en joies. Van poder situar-los a Catalunya i relacionar-los amb un assalt en una gasolinera a Mollet del Vallès, on van intentar emportar-se 30.000 euros. Un cop identificats i localitzats, van ser arrestats. Tenien dos pisos francs, un a Madrid i l’altre a Viladecans, des d’on organitzaven els seus atracaments per tot Espanya.

Pisos francs amb milers d'euros en joies

En un dels escorcolls, al pis de Madrid, la Policia Nacional van trobar gran quantitat de joies, rellotges de gran valor, un forn de fosa de metalls, ordinadors, diners en efectiu i documentació variada, així com nombrosos rebuts d'enviaments de paqueteria a Colòmbia i la recepció posterior de diners d'aquest país i anotacions de les transaccions realitzades com a llibre de control i comptabilitat. A Viladecans, en canvi, documentació falsa, tauletes, ordinadors i telèfons mòbils.

Després de ser arrestats, els dos homes colombians van passar a disposició judicial, quedant en llibertat amb càrrecs, però acusats dels delictes de robatori amb força, pertinença a organització criminal, falsedat documental i usurpació d'estat civil entre d'altres. Els investigadors de la Policia Nacional no descarten més detinguts relacionats amb aquesta xarxa criminal que ha actuat en diversos punts de l’Estat.