Ha costat, però els Mossos d’Esquadra han resolt aquest passat cap de setmana un robatori molt violent que el juliol de 2020 va acabar persones ferides en una casa de Llorenç del Penedès, al Baix Penedès. La investigació per part dels agents de la Unitat d’Investigació de la comissaria del Vendrell ha sigut complicada per la poca col·laboració de les víctimes, que eren coneguts dels assaltants, fins i tot un d’ells tenia una relació sentimental amb una de les víctimes. Coneguts i atacats amb pistoles i matxets per robar alguna cosa que mai s’ha pogut aclarir va fer pensar als Mossos d’Esquadra el que tot lector espavilat ja sap: es tractava d’un assalt per robar marihuana, el que popularment s’ha batejat com narco assalt.

Armats amb matxets i pistoles

Els fets es remunten a la matinada del passat 26 juliol de 2020 quan quatre persones van entrar en una casa del carrer del Garbí de Llorenç amb matxets i pistoles per emportar-se la marihuana que hi havia. Van amenaçar a les quatre persones que hi havia a l’interior, fins i tot, lligant-los amb cordes i donant-los cops, ferint-los de diversa consideració. El robatori, però, es va frustrar: just en el moment d’entrada dels lladres, un dels ocupants va poder avisar al 112, que va enviar una patrulla de la policia, que va fer marxar els assaltants de manera precipitada, sense emportar-se el que havien anat a buscar, la marihuana. No era el primer cop que els lladres volien assaltar la casa, la matinada anterior ja ho havien provat.

Les víctimes van explicar als Mossos que coneixien els lladres, però no van donar gaires detalls de quin era el seu objectiu ni van col·laborar de manera massa activa amb els investigadors de la comissaria del Vendrell. Mentre la investigació avançava, els Mossos van veure com la versió que detallaven els residents a la casa assaltada canviava, i sospiten que la relació sentimental que hi havia entre un dels lladres i un dels ocupants va millorar i per això van intentar tapar-los.

Identificats, localitzats, detinguts... i en llibertat

Finalment, després de no aturar-se en estirar el fil de la investigació, i d’haver rebut informació d’altres membres d’aquesta banda, tots relacionats amb el tràfic de marihuana, aquest passada setmana es van poder detenir al Vendrell tres dels presumptes autors, dos homes i una dona. Dissabte es va detenir el quart assaltant, a Martorell. Dos dels detinguts són germans i una de les dones arrestades és la tieta d’un d’ells. Tenen entre 22 i 44 anys i tots quatre detinguts són de nacionalitat espanyola, segons ha pogut saber ElCaso.cat.

Tots plegats sumen més de 40 antecedents policials per diversos delictes, només en les bases de dades dels Mossos d’Esquadra. Després de ser arrestats la setmana passada, dissabte els quatre van ser entregats al jutge de guàrdia del Vendrell i de Martorell, que van decretar la seva posada en llibertat amb càrrecs.