Tres lladres amb molt poca traça són detinguts a Reus (Baix Camp). Els Mossos d'Esquadra han arrestat aquest dijous tres joves, d'entre 18 i 20 anys i nacionalitat marroquina, per un delicte de robatori amb força en un bar de la ciutat tarragonina. Els individus estaven llestos per assaltar aquest establiment i no van tenir en compte que la vigilància era fonamental, perquè van ser enxampats per una patrulla de la policia catalana amb les mans al plat mirant cap a l'interior del local per una finestra que semblava oberta. Quan se'n van adonar era massa tard per continuar amb el furt i tampoc tenien molt de temps per fugir.

Els fets van produir-se aquest dijous a l'avinguda de Sant Bernat Calvó de Reus, una de les artèries de la ciutat que connecta el Santuari de la Mare de Deu de la Misericòrdia amb la plaça del Canal. Els Mossos d'Esquadra estaven fent tasques de prevenció i investigació per la població quan, a aquesta zona, van observar com tres persones vestides de fosc, amb tapaboques, caputxes i gorres de beisbol, miraven enlluernades l'interior d'un bar per una finestra oberta. Els agents els observaven, però poc van trigar en adonar-se'n de la presència policial i van començar a córrer, llençant a terra algun tipus d'eina amb la qual haurien forçat les entrades del local.

Una paleta metàl·lica amb mànec de fusta

Els agents van passar la descripció dels tres individus i, minuts més tard, diverses patrulles de seguretat ciutadana van localitzar dos dels joves. El tercer va ser enxampat poc després de camí a casa seva. Curiosament, ja havien estat identificats abans per una altra dotació dels Mossos d'Esquadra, al notar com tres persones feien moviments evasius en veure el vehicle policial. Però en aquell moment no van ser detinguts

Els tres lladres no van aconseguir emportar-se res del bar de Reus, almenys que es tingui coneixement. El que sí portaven eren eines amb què, probablement, havien forçat les persianes de l'establiment. Es tractava d'una paleta metàl·lica amb mànec de fusta. Per aquestes evidències, els Mossos d'Esquadra els van detenir per un delicte de robatori amb força i passaran a disposició del Jutjat d'Instrucció en funcions de guàrdia de Reus en les pròximes hores.