Els agents de la Guàrdia Civil han detingut a Lugo els cinc integrants d'una banda criminal que es dedicava a robar en pisos habitats fent-se passar per un grup de música per evitar aixecar sospites. Els presumptes lladres, de nacionalitat colombiana, residien entre Barcelona i Madrid, i se'ls acusa d'haver saquejat fins a una vintena d'immobles situats a diverses províncies de Galícia.

Falsa banda de música

Els detinguts evitaven robar a les ciutats en les quals residien i, en canvi, optaven per desplaçar-se a diversos punts del territori espanyol per tal de dificultar la seva identificació. Amb l’objectiu de no aixecar les sospites dels cossos de seguretat, es feien passar pels membres d’un grup de música, justificant així els seus nombrosos desplaçaments a altres comunitats autònomes.

Els agents de la benemèrita van detenir finalment els presumptes criminals als municipis d’O Corgo i Pol, a Lugo. Les càmeres de seguretat d’una de les cases on havien entrat a robar els van gravar in fraganti; gràcies a aquestes imatges la Guàrdia Civil els va poder identificar i arrestar.

Enxampats per una càmera de seguretat | El Progreso de Lugo

Tenien un 'kit' per comprovar els quirats de les joies robades

A l’interior dels vehicles interceptats per la policia es van trobar una gran quantitat de joies, bosses de mà, dispositius informàtics i diners en efectiu, tot part del botí que havien sostret dels pisos que assaltaven. A més, els acusats portaven a sobre un ‘kit’ per comprovar els quirats d’or de les joies robades, així com altres eines que els permetia comprovar l’autenticitat de diamants i altres pedres precioses.

Segons han informat EFE fonts de la Guàrdia Civil, la investigació continua oberta per localitzar els propietaris legals de la resta del botí i altres possibles víctimes dels furts. Per ara s’han confirmat una vintena de robatoris a habitatges de les localitats d’Outeiro de Rei (Lugo) i Lugo capital, així com als municipis d’Oleiro, Cambre, Culleredo i Abengondo, de La Corunya. Els cinc detinguts han passat a disposició judicial i se’ls imputen els delictes de pertinença a un grup criminal, delicte continuat de robatori amb força en habitatges i falsedat documental.