Nou assalt molt violent a la ciutat de Barcelona. Aquest dimecres una dona que acabava de baixar de l’autobús al carrer de Fleming, a la zona que forma el triangle de l’Avinguda de Sarrià i ronda General Mitre, ha estat atacada per dos joves que anaven amb una motocicleta. Els lladres van atropellar la dona, que va caure a terra, i quan estava estirada, li van robar una bossa de mà on portava mitja vida: els documents, les claus de casa, el portàtil Mac, el mòbil iPhone i els auriculars AirPod, a més de tota la documentació professional, ja que la dona anava de camí a una reunió de feina, tal com ha explicat ella mateixa en una conversa amb ElCaso.cat

L’Anna es dedica al sector immobiliari i havia quedat amb uns clients per fer la vista d’una finca; després d’agafar l’autocar V6 va arribar al número 15 del carrer de Fleming, una zona on hi ha una vorera molt àmplia. Just en baixar de l’autobús una motocicleta la va envestir per darrere fent-la caure a terra. La dona, des de terra, va intentar agafar la bossa de mà, però un dels dos lladres, el que anava darrere, el va poder agafar, i d’una estirada, se’l va emportar. El conductor va accelerar i van desaparèixer, cap a la Diagonal. Els lladres anaven amb dos cascs integrals, que els hi tapava la cara, i amb un abric llarg que amagava la matrícula de la motocicleta. L’atropellament i el robatori va ser molt ràpid i la víctima no va poder arribar a veure la cara dels dos lladres, ha explicat a ElCaso.cat.

Ferida Dona Moto Barcelona

Imatge de les ferides que va patir l'Anna durant l'assalt d'aquest dimecres a Barcelona / Cedida

Sense Mossos ni Guàrdia Urbana

Després de recuperar-se de l’ensurt, l’Anna va poder bloquejar les seves targetes i activar el mode robatori del seu mòbil, que ha estat localitzat a l’Hospitalet de Llobregat. Abans, fins a tres testimonis van trucar al 112, alertant del robatori, però cap patrulla dels Mossos d’Esquadra ni de la Guàrdia Urbana, assegura la dona, van presentar-se al lloc dels fets. La víctima té hora el divendres vinent per presentar la denúncia de l’assalt davant dels Mossos d’Esquadra. Un fet, que no aparegués cap patrulla de la policia catalana o de la ciutat o que s’hagin d’esperar fins divendres per fer la denúncia, ha fet enfadar a l’Anna, que s’ha sentit desatesa per les autoritats. 

Sí que ha celebrat la gran col·laboració ciutadana que va rebre, des del primer segon després de l’assalt, dels veïns i persones que estaven al carrer en aquell moment, que la van ajudar a trucar al 112 i que van estar amb ella fins que va anar al metge. Després de ser visitada en un centre mèdic, tot i que té cops i ferides per tot el cos, no s’ha trencat res. Els propers dies haurà d’anar amb el braç immobilitzat, però, pel que hagués pogut ser, després de ser atropellada per una moto per robar-li la bossa de mà, quedarà en un ensurt. La suma del valor del material que els lladres li van robar, però, supera els 4.000 euros, ha explicat.

Dona Moto Barcelona

Imatge del braç ferit de la dona, a Barcelona / Cedida

Assalts violents a Barcelona

Atacar persones, sobretot dones, que van pel carrer amb una motocicleta per fer una estrebada i emportar-se la bossa de mà, un rellotge o una joia no és un modus operandi nou a la ciutat. Cal recordar que fa pocs dies, i encara sense detinguts, una dona gran va ser atacada per dos homes, que també anaven amb moto, per robar-li un rellotge de 25.000 euros a Sarrià.

El juny de 2019 una alta diplomàtica del govern de Corea del Sud que estava en una missió cultural a la capital de Catalunya va morir després de ser atacada igual que l’Anna. Hyewon Kim va ser assaltada per una motocicleta a la zona de Diagonal Mar i va quedar greument ferida, morint al cap de pocs dies a l’hospital. Els Mossos van obrir una investigació per aclarir l’homicidi, però mai es va poder arribar a detenir cap dels autors del crim.