Uns lladres entren a robar en una casa a Maçanet de Cabrenys (Alt Empordà). Però en aquest cas no van ser només joies, diners o les habituals objectes valuosos els que es van emportar, sinó armes de foc. Els delinqüents van entrar a la casa d'un caçador aquest dissabte 15 d'abril, segons ha avançat el Diari de Girona. Van aprofitar que els propietaris feia dies que eren fora i van decidir accedir per endur-se tot el que van poder, tot i que amb una idea clara: agafar les escopetes i les pistoles.

El grup va accedir dins la residència de Maçanet de Cabrenys i van realitzar algunes destrosses mentre, aparentment, cercaven els diversos armers que l'home tenia a casa. Tots eren sota clau i contenien dos tipus d'armes: llargues i curtes. Un veí va ser qui va donar la veu d'alarma i els Mossos d'Esquadra es van traslladar fins al lloc dels fets poc després, cap a les nou de la nit d'aquest dissabte. Els agents, segons ha explicat el mitjà citat, van trobar les entrades a la casa forçades i van certificar que els lladres havien aconseguit robar dos armers que contenien armes llargues, però no van aconseguir sostreure les curtes, atès que no van poder obrir l'armari on eren apilades.

Escopetes escampades per casa i falten joies

Però, un cop van aconseguir accedir a les armes, no se les van emportar totes. La policia catalana va trobar escampades per la casa diverses escopetes. És a dir, els lladres van fer una selecció de les armes de foc abans d'emportar-se-les o no van poder carregar totes les que volien durant aquell breu atracament. També van sostreure algunes joies, com sol ser habitual en aquest tipus d'entrades a domicilis quan els propietaris no són a casa. Els Mossos d'Esquadra han obert una investigació per aquest robatori amb força i busquen els autors dels fets. Respecte a les armes, en ser el propietari caçador, totes solen estar donades d'alta la qual permet fàcilment la seva identificació.