Els Mossos d’Esquadra han detingut quatre homes que, presumptament, han assaltat durant mesos naus i empreses de diversos polígons industrials del Vallès i d’altres municipis de l’àrea metropolitana de Barcelona i d’Osona per robar ordinadors i posar-los a la venda al mercat negre. En total, segons una llarga investigació feta per agents de la Unitat d’Investigació (UI) de la comissaria de Granollers, han robat més de 250 ordinadors i han causat un dany de 200.000 euros

 

En total, segons les investigacions policials, han assaltat 34 empreses, sobretot en polígons industrials, com el Polígon Congost, a la capital del Vallès Oriental. Els Mossos han recollit denúncies que poden vincular al mateix grup criminal a Granollers, Sant Celoni, la Garriga, l’Ametlla del Vallès, Llinars del Vallès, Caldes de Montbui, la Roca del Vallès, Santa Perpètua de Mogoda, Mollet del Vallès, Sentmenat, Sant Quirze del Vallès, Parets del Vallès, Terrassa, Barberà del Vallès, Esplugues de Llobregat, el Prat de Llobregat, Cornellà de Llobregat, Sant Boi de Llobregat, Gurb i Vic.

Una banda de deu persones

Tot i que de moment només s’han detingut quatre homes relacionats amb aquest entramat criminal de nacionalitat estrangera, la majoria d’origen a Sud-amèrica, el grup està format per deu persones. Estan molt professionalitzats i cada membre del grup tenia clara la seva responsabilitat i tasca. Des d’aconseguir els vehicles de lloguer, fer de conductors, fer les vigilàncies fins als que s’encarregaven d’executar els robatoris. Els lladres accedien a les empreses principalment a la tarda i, un cop a dins, sostreien els aparells electrònics que estiguessin al seu abast. Ho feien aprofitant que les naus estaven obertes, però fora d’horari d’oficina, i no hi havia ningú en aquests llocs, on normalment eren els ordinadors que volien robar.

En aquests gairebé 35 robatoris que els investigadors poden vincular al grup criminal desmantellat els dies 25, 26 i 29 de maig en un pis de Barcelona, els Mossos creuen que van emportar-se més de 250 ordinadors, diners en efectiu i altres aparells electrònics i informàtics que van ser col·locats, per una xarxa de receptadors, al mercat negre. Segons les diligències, el valor dels robatoris i els danys causats superen els 200.000 euros. No s'han pogut recuperar els aparells.

En falten sis per detenir

Els Mossos d’Esquadra de la Unitat d’Investigació (UI) de la comissaria de Granollers van detenir dues persones en l’assalt al pis i dues més el passat dilluns. Tots quatre, però, han quedat en llibertat amb càrrecs, tot i tenir més de 40 antecedents a la seva esquena i ja han estat investigats, en altres punts de l’Estat, per fets semblants, per altres cossos policials. Ara l’objectiu de la policia catalana és arrestar els sis membres del grup que encara no han pogut ser localitzats.