Detingut un actiu lladre que entrava en cases i en restaurants de la zona del Penedès. Es tracta d’un jove de 21 anys, de nacionalitat marroquina i veí de Cunit (Baix Penedès) que va ser arrestat a Sant Vicenç de Calders després d’un robatori.

Amb els objectes que li van trobar a sobre i les imatges de les càmeres de seguretat dels llocs que havia assaltat, van poder-lo relacionar amb diversos robatoris que s’havien produït a la zona els dies anteriors. S’havia especialitzat en robatoris de patinets elèctrics, entrant fins i tot en cases on hi havia gent a l’interior dormint.

Un currículum de robatoris al Penedès

El primer robatori es va produir el 15 d'agost a la nit a Cunit, a l'interior d'una casa. Hi va accedir sense forçar els accessos mentre els propietaris dormien i va sostreure dos patinets elèctrics valorats en 800 euros.

 

El segon fet és del 27 de setembre de matinada en un restaurant, on va forçar el bombí d'una de les portes i va sostreure la caixa registradora amb 400 euros i una tablet valorada en més de 700. El 29 de setembre a la tarda es va produir el tercer robatori, quan es va apropar a un grup de joves a l'altura dels Horts i va exigir-li a un menor que li donés el patinet elèctric.

El quart robatori va tenir lloc el 4 d'octubre en un restaurant del passeig Marítim de Coma-ruga del Vendrell. Diverses patrulles van adreçar-se al lloc quan va saltar l'alarma i van comprovar que l'autor havia accedit trencant un dels vidres de la porta principal amb una pedra. Una hora després una patrulla va localitzar-lo a l'estació de Sant Vicenç de Calders, on van detenir-lo perquè coincidia plenament amb la descripció de l'autor de les imatges d'una càmera de seguretat.

En l’escorcoll van localitzar-li un telèfon mòbil, bijuteria, pots petits de pintura, un carregador d’USB, encenedors i altres objectes.

El van poder relacionar amb tots els robatoris

Gestions posteriors d’investigació van permetre relacionar aquests objectes intervinguts amb un robatori amb força havia comès poc abans i aquella mateixa nit a l’interior d’un domicili ubicat en el carrer Mir i Geribert del Barri Marítim de Coma-ruga mentre els propietaris dormien a l’interior.

El detingut, amb nombrosos antecedents policials, va passar el 6 d’octubre a disposició judicial davant del jutjat en funcions de guàrdia de Vendrell i el jutge va decretar el seu ingrés a presó.

Troben un cadàver a tocar del riu Noguera Ribagorçana

Els Mossos d'Esquadra han trobat aquest dimecres al matí el cos sense vida d'una persona, semienterrada, a Albesa (Noguera). Ha estat un veí qui ha donat la veu d'alerta després de trobar una cama a prop del riu Noguera Ribagorçana.

Els Mossos han activat llavors la unitat canina i han estat els gossos els que han localitzat la resta del cos semienterrat. A causa de l'estat del cadàver, caldrà esperar a l'autòpsia per saber si es tracta d'un home o una dona i també per aclarir com va morir. Segons les primeres investigacions, no es descarta que es tracti d'un homicidi.