Aquesta mitjanit s'ha repetit la història. El cotxe en flames que ha aparegut al Vendrell (Baix Penedès), amb el cadàver d'un home al seu interior, amagat al maleter, s'ha localitzat de la mateixa manera que es va descobrir, el maig de 2017, el famós Volkswagen Golf propietat de la víctima del crim de la Guàrdia Urbana de Barcelona.

Les similituds dels dos casos

Però no només la manera com s'ha trobat el cotxe d'aquest dimecres al Baix Penedès té moltes similituds amb com es va localitzar el vehicle de Pedro Rodríguez, l'home assassinat per Rosa Peral i Albert López, a l'Alt Penedès.

1. A menys de 10 quilòmetres

Casualitat 1. El dia 4 de maig de 2017 el cotxe del crim de la Guàrdia Urbana va aparèixer en un camí forestal del Castellet i la Gornal gairebé a tocar del pantà de Foix. El cadàver i el cotxe d'avui s'ha trobat a un camí rural a tocar de la C-51, entre Albinyana i el Vendrell. Entre el punt on es va trobar el cotxe de Pedro Rodríguez i el cotxe d'avui, en línia recta, no hi ha gaire més de 10 quilòmetres.

2. El mateix cotxe, un Volkswagen Golf

Casualitat 2. A l'espera de les confirmacions oficials, tal com es pot veure a les imatges de les restes del cotxe que s'ha trobat a tocar de la C-51, és un Volkswagen Golf 5. El cotxe del crim de la Guàrdia Urbana, el que van calcinar la parella condemnada, Rosa Peral i Albert López, també és un Volkswagen Golf, en aquest cas, la versió 4.

URBANA 001

Imatge del cotxe de Pedro Rodríguez, la víctima del crim de la Guàrdia Urbana / CME

3. El cadàver, al maleter

Casualitat 3. Un dels fets que ha permès als Mossos assegurar que el cadàver d'aquest dimecres no s'havia matat ell mateix és, entre altres coses, que ha aparegut al maleter del cotxe. Tenia clars indicis que havia estat lligat i en la primera inspecció ocular han detectat que el cadàver havia patit amputacions a les extremitats inferiors. En el cas del cotxe del pantà de Foix el cadàver també va ser localitzat al maleter del cotxe.

4. Descobert de la mateixa manera: incendi

Casualitat 4. L'any 2017 va ser un excursionista qui va alertar els Bombers de l'incendi d'un vehicle a la pista forestal que donava entrada a la zona del pantà de Foix. Gairebé per casualitat, agents dels Mossos van obrir el portaequipatge i van trobar el que semblava el cadàver d'una persona.

Cadàver cotxe calcinat El Vendrell / ACN

Imatge del cotxe que s'ha trobat avui entre el Vendrell i Albinyana / ACN

Avui també s'ha descobert el cos sense vida quan els Bombers han acudit al lloc activats per una alerta al 112. Els efectius que han apagat les flames han detectat que al maleter del cotxe hi havia el que semblava un cadàver. Els Mossos d'Esquadra ho han confirmat i és quan han activat als agents de l'Àrea d'Investigació Criminal (AIC), que s'han fet càrrec de les primeres perquisicions.

5. Dificultats per identificar el cadàver

Casualitat 5. En els dos casos a l'inici de la investigació la identificació del cadàver va ser i ha sigut molt complicada. Tot i que, com avui, els Mossos sabien, pel número de bastidor del cotxe, qui era el seu propietari, Pedro Rodríguez calia tenir la certesa científica que la persona que hi ha a l'interior és ell. La troballa d'una pròtesis d'esquena entre les restes del cadàver va permetre als Mossos saber qui era la víctima.

URBANA 004

Imatge de la pròtesi que van trobar al maleter del cotxe / CME

En el cas del cotxe en flames trobat a tocar de la C-51 els Mossos també saben qui és el propietari del cotxe, però falta ara, amb les proves forenses, complicades per l'estat del cadàver, que estava carbonitzat, que es pugui confirmar si és ell o no. El cotxe està a nom d'un home de mitjana edat, veí del Vendrell, de nacionalitat marroquina i amb antecedents per tràfic de droga.

El tràfic de drogues, inici de la investigació en els dos casos

Els Mossos tenen clar que el crim d'avui està relacionat, de manera directa o de manera tangencial, amb el narcotràfic. Els antecedents de la persona que creuen que és la víctima que hi havia a l'interior del vehicle així ho sembla confirmar.

En el cas del crim de la Guàrdia Urbana, els Mossos van començar a estirar tots els fils i també van centrar part de la investigació en la possibilitat que fos un crim relacionat amb les drogues.

Cadàver cotxe calcinat El Vendrell / ACN

Un agent dels Mossos inspeccionant el cotxe trobat a tocar de la C-51, al Vendrell / ACN

Cal tenir en compte que en aquell moment, l'àrea metropolitana de Barcelona vivia una veritable guerra entre bandes llatines pel control de la venda de cocaïna. S'havien registrat Al final, però, tot plegat va ser més terrenal i l'amor i l'odi d'un triangle amorós entre Rosa Peral, Albert López i Pedro Rodríguez estava darrere del cotxe en flames al pantà de Foix.

Un imitador? No ho sembla, pels Mossos

Ara mateix no sembla, pels investigadors dels Mossos d'Esquadra, que el cas del Vendrell pugui estar relacionat amb una persona que hagi volgut imitar, si més no en la fase d'ocultació del cadàver, el crim de la Guàrdia Urbana de Barcelona, que s'ha convertit en molt mediàtic per l'emissió dels capítols especials a Crims a TV3.

Rosa Peral - ACN

L'assassina de Pedro Rodríguez, Rosa Peral, detinguda pels Mossos / ACN

Les proves forenses mai van poder aclarir com va morir realment Pedro Rodríguez. Tot sembla indicar que va ser assassinat a casa seva, on vivia amb Rosa Peral, per les restes de sang que s'hi van trobar, però la sentència -confirmada fa pocs dies pel Tribunal Suprem- no aclareix com va morir ni quines armes es van fer servir. El que sí que està clar és que no va sortir bé. Els dos autors del crim són a presó.