La Policia Nacional espanyola ha detingut una dona de nacionalitat romanesa a Palamós, al Baix Empordà, per haver robat diversos rellotges d'alta gamma valorats en 115.200 euros en diversos punts de l’estat. La dona, la regină -reina en romanès- dels rellotges de luxe, havia robat els rellotges a Marbella, Màlaga, a diversos turistes estrangers a través del conegut pels investigadors de la policia com el mètode de l'abraçada. 

Detinguda quan va aparcar malament el cotxe

Aquesta tècnica de robatori es basa a parlar amb la víctima per establir un contacte físic com ara una abraçada i aprofitant aquest contacte robar objectes de valor, com ara el rellotge

La detinguda va ser identificada per la Policia Local de Palamós quan havia aparcat malament el seu cotxe i arran d'aquesta infracció van veure que hi havia una requisitòria policial, per part de la Policia Nacional, pels robatoris. Quan va ser plenament identificada, la policia de Palamós es va posar en contacte amb els agents de la policia espanyola, per tal d’entregar-li la detinguda. La dona acumula múltiples antecedents policials per diversos delictes.

Robat un rellotge de 90.000 euros

Els investigadors de la Policia Nacional considera que la dona detinguda a Palamós és l’autora de tres furts i un robatori amb violència, tots ells comesos a turistes estrangers de Marbella. En un dels casos, el rellotge robat tenia un valor d'uns 90.000 euros i la dona s'havia especialitzat a robar rellotges d'alta gamma.

Després de la seva detenció per part dels agents de la Policia Nacional va passar a disposició judicial a la Bisbal d'Empordà. El jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia va deixar-la en llibertat provisional amb mesures cautelars, a l’espera de ser citada pels jutjats de Màlaga on té obertes causes. Els Mossos d’Esquadra, ara, investigaran si la dona que s’havia instal·lat a Palamós, també estava “treballant” robant rellotges i si la poden relacionar amb alguns dels fets registrats en aquesta zona del nord del país.