Els Mossos d'Esquadra van detenir el passat 12 de setembre un home de 58 anys acusat d'haver comès vuit robatoris a pisos turístics del districte de l'Eixample de Barcelona. Es dona la circumstància que la meitat d'aquests assalts els va cometre al mateix edifici, aprofitant la constant entrada i sortida d'inquilins estrangers que feien estades vacacionals de curta durada. Aquests freqüents moviments impossibilitaven la comunicació entre els veïns, i els nous residents desconeixien que els anteriors havien estat víctimes d'un robatori. 

El detingut escollia deliberadament pisos destinats al lloguer vacacional, ja que, per una banda, s'assegurava llargues hores durant les quals l'habitatge estaria buit, i, per l'altra, podia tornar tantes vegades com volgués, sabent que sempre trobaria objectes de valor i diners que els turistes no s'emporten amb ells quan surten a explorar la ciutat. 

Coneixia a fons l'edifici 

Gràcies a aquesta especialització, el lladre va acabar tenint un coneixement molt acurat dels pisos, així com de l'edifici. Això li permetia accedir de manera molt senzilla a l'interior dels apartaments, així com amagar-se ràpidament si de sobte sentia que alguns dels inquilins tornaven abans de l'esperat.

Sempre actuava de la mateixa manera: feia tasques de vigilància pels voltants de l'edifici abans d'entrar, i es passejava a plaer per les plantes, ja que els pocs veïns que eren residents fixos estaven tan acostumats a la rotació de turistes que passava desapercebut. Això li permetia determinar amb calma quin pis era turístic i quin no, i podia escollir on entrar a robar amb la certesa que no l'enxamparien. Durant els vuit assalts que se l'imputen, es va fer amb un botí de 38.000 euros, entre diners en efectiu i aparells electrònics d'alt valor. 

Enxampat per la seva manera d'actuar 

Un altre motiu pel qual preferia robar en pisos vacacionals era pel fet que molts turistes no denuncien els robatoris, ja que acostumen a passar pocs dies a Barcelona i el tràmit no els surt a compte. No obstant això, alguns d'ells sí que van posar en coneixement de la policia catalana el que passava. La quantitat de denúncies que provenien del mateix edifici va aixecar les sospites dels investigadors, i van establir un dispositiu de vigilància centrat en aquesta finca.

 Finalment, el 12 de setembre van acabar enxampant el lladre, que compta amb 19 antecedents, dels quals 16 són per fets similars. El dia 15 de setembre va passar a disposició judicial del jutjat d'instrucció número 25 en funcions de guàrdia de Barcelona.