Cal tenir traça per robar i que no t'enxampin. La traça que no tenia un lladre que els Mossos d’Esquadra han detingut a la ciutat de Barcelona i que està presumptament relacionat amb onze robatoris en taquilles d’hotels de la capital de Catalunya. El detingut, per aconseguir entrar sense cridar l’atenció, es disfressava de treballador de l’hotel o de repartidor d’una empresa de missatgeria. L’objectiu era accedir a la zona restringida per prendre diners, ordinadors i objectes de valor que poguessin haver-hi a les taquilles dels treballadors. 

L’arrestat, de qui els Mossos d’Esquadra no n’han volgut facilitar la nacionalitat tot i que s’ha pogut saber que té nacionalitat d'un país d'Europa, es movia per tot el país i ha estat detingut 27 cops i acumula desenes d’antecedents, tots per delictes contra el patrimoni. Quan va ser entregat al jutge de guàrdia el passat 15 de setembre, el jutge en va ordenar el seu ingrés a presó. La policia sospita que està implicat en més robatoris i es treballa per poder-lo relacionar amb altres denúncies per fets semblants on l’assaltant també va intentar emular el prestigiós Arsène Lupin -amb menys èxit. 

Es va descuidar la motxilla en un robatori

Però com va caure, aquest lladregot pocatraça? El passat 14 de setembre va accedir en un concorregut hotel de la ciutat fent-se passar per treballador de l’establiment. Un cop a l’interior va pujar amb ascensor fins a la terrassa i poc després va obrir una porta d’accés prohibit al públic. Un cop a dins, va entrar a un despatx i magatzem que el personal de manteniment utilitzava per deixar les seves pertinences personals. Va poder marxar, disfressat de repartidor, i ningú el va poder interceptar. Però va cometre un error. 

Quan els Mossos van anar a investigar els fets van trobar una motxilla que el lladre s’havia descuidat mentre es canviava de roba. A l’interior els investigadors van localitzar-hi objectes sostrets i documents personals de possibles víctimes. Entre això i les imatges de les càmeres de seguretat, la policia el va poder enxampar. La seva cara ja resultava familiar. L’havien detingut gairebé trenta cops abans. Les imatges de les càmeres de seguretat d’altres robatoris han possibilitat als Mossos relacionar-lo amb deu robatoris més. De moment, és a la presó.