Si no es té més remei que dedicar-se a robar, almenys que sigui de manera dissimulada per evitar ser detingut. Pel que sembla, un jove lladre no tenia aquesta premissa tan clara quan va decidir marxar sense pagar d'un supermercat, tenint una reportera de la televisió basca retransmetent la seva malifeta en rigorós directe.

L'intent frustrat de robatori ha tingut lloc aquest dimarts en un supermercat de Sant Sebastià (País Basc), durant l'emissió del telenotícies del migdia. Tot just passades les dues de la tarda, el canal públic basc EITB va connectar en directe amb una de les seves periodistes que es trobava al local per informar sobre la pujada de l'IPC sobre el preu dels aliments.

Caçat en rigorós directe

La periodista gairebé no havia començat a parlar quan, de cop, un dels detectors va començar a xiular, indicant que s’estava cometent un robatori. El presumpte lladre, un jove d’uns vint anys, es trobava just darrere de la presentadora, i les càmeres van gravar com intentava fer-se el despistat i marxar abans que la treballadora li pogués aturar.

La caixera va sortir immediatament darrere d’ell, i el noi va accelerar el pas, apropant-se encara més a les càmeres per passar per davant cap a la sortida del supermercat. D’aquesta manera, tant el robatori com la identitat del presumpte lladre van quedar enregistrats en directe, facilitant a l’Ertzaintza identificar i detenir el jove.

El noi va aconseguir fugir, i la caixera només va poder recriminar-li el robatori mentre li cridava que no tornés. Mentrestant, la retransmissió de les notícies continuava com si no hagués passat res fora del normal. En terminar el directe, els periodistes van entrevistar-se amb els treballadors del super, els qui van assegurar que aquest tipus de situacions no són gens habituals, i que a penes registren robatoris.