Un lladre ha estat a punt de morir després d'empassar-se les joies que acabava de robar perquè l'anaven a detenir i no volia que l'incriminessin. No obstant això, se li van quedar encallades a la via respiratòria, dificultant la seva respiració i posant en risc la seva vida. Per aquest motiu, va acabar en un centre hospitalari perquè li extraguessin. A més, res d'això va servir per evitar que acabés detingut per haver comès el robatori.

S'empassa les joies i acaba a l'hospital a punt de morir

Els fets van tenir lloc a la localitat de Basauri, a Biscaia, el passat cap de setmana. Un noi de 18 anys va arrencar d'una estrebada la cadena i la medalla a una dona de 72 anys que en aquells moments havia tret a passejar el seu gos al carrer Ibaigane. Després d'alertar del robatori, una patrulla de la Policia Local va acompanyar la víctima a un centre de salut perquè li fessin un reconeixement mèdic.

Paral·lelament, es va muntar un dispositiu per tal de localitzar el lladre i recuperar les joies robades. Finalment, se'l va trobar i va ser detingut, però el noi no duia les joies al damunt. En començar a tossir repetidament, els agents van començar a sospitar que potser se les hauria empassat perquè no l'incriminessin. Per aquest motiu, va ser traslladat a l'hospital de Basurto, on van confirmar que la cadena i la medalla havien quedat atrapades a la tràquea, dificultant la respiració i posant en risc la seva vida.

Els sanitaris el van intervenir quirúrgicament per extreure-li les joies de la via respiratòria i, posteriorment, els agents de la Policia Local les van retornar a la seva legítima propietària. El jove va ser detingut i traslladat als calabossos de les dependències policials abans de ser posat a disposició del jutjat en funcions de guàrdia de Bilbao.