L’Audiència Provincial de Biscaia ha condemnat a 19 anys de presó un jove per haver assassinat el seu company de pis l’any 2021. Condemnat i víctima van enredar-se en una forta discussió per un deute de 20 euros que havien contret per la compra d’uns alls i que, segons l’acusat, el noi mort no volia pagar. La baralla va escalar fins que l’arrestat, agafant un ganivet de cuina, va apunyalar en nombroses ocasions la víctima, qui va morir a causa de les lesions infligides.

Els fets van ocórrer a l'interior del domicili que compartien amb altres joves, al barri de San Ignacio de Bilbao. Al voltant de les vuit del vespre del 22 d'octubre del 2021, l'ara condemnat va arraconar la víctima a la cuina del pis, reclamant-li el pagament de 20 euros que, segons ell, li devia per haver comprat uns alls. El noi, sempre segons la versió de l'acusat, es va negar, i van començar a discutir-se, la qual cosa va cridar l'atenció dels altres companys de pis, que van ser testimonis de l'atac.

Ha reconegut el crim

Durant el judici han prestat declaració els altres dos joves que convivien amb ells al moment de l’assassinat. Tots dos van explicar haver sentit forts crits procedents de la cuina i un d’ells els va intentar separar, sense èxit, i va ser testimoni de com el condemnat assestava fins a 20 punyalades a la víctima amb “una mirada de bogeria als ulls”. Per la seva part, l’acusat ha reconegut haver comès el crim després d’escoltar les versions dels dos joves. “¿Reconeix que la tarda del 22 d’octubre va assestar aquestes punyalades a la víctima amb intenció de matar-la?”, va preguntar-li la Fiscalia, a la qual cosa el condemnat va contestar amb un contundent “”.

Els germans del jove mort, que conformen l'acusació particular, demanen el pagament d'una indemnització pels danys morals ocasionats. A més a més, ocorre que l'acusat ja havia estat condemnat l'any 2006 a nou anys entre reixes per un homicidi comès a Madrid.