El cas del 'lladre de la Burundanga' segueix. Després de ser detingut per la seva participació en el robatori a quatre bars de l'àrea metropolitana de Barcelona amb el mateix modus operandi, adormint a les seves víctimes, sempre d'origen xinès, va quedar en llibertat amb càrrecs.

Va ser arrestat el 26 de març per un agent de la Guàrdia Urbana fora de servei a l'Hospitalet de Llobregat, on el va reconèixer. Després de passar a disposició judicial, el jutge de guàrdia el va deixar en llibertat amb càrrecs, a l'espera de noves investigacions i del judici.

Ladron Burundanga / Cedida

Imatge de les càmeres de seguretat del bar Florida de la Zona Franca / ElCaso.cat

No consta que hagi tornat a actuar, però té molta mobilitat, i no es descarta que hagi marxat de Catalunya per seguir actuant en altres punts de l'Estat. L'home està acusat de robatori amb violència i intimidació.

No actua sol

Els Mossos d'Esquadra mantenen oberta la investigació per aclarir els quatre robatoris i d'altres, que, a hores d'ara, encara no s'han pogut vincular a aquest presumpte lladre. El que sí que ha pogut confirmar la Unitat d'Investigació de Sants-Montjuïc és que Mohamed Hrimiche no actua sol, segons ha pogut saber ElCaso.cat.

Amb el visionament de les càmeres de seguretat dels establiments on va robar es veu un segon home. La policia ja ha difós la seva fotografia per intentar-lo també caçar.

ElCaso Noctamid

L'home que busquen els Mossos com a col·laborador del lladre del Noctamid / ElCaso.cat

El lladre del Noctamid; el medicament que fa servir per adormir les víctimes

Malgrat ser batejat amb el nom de la Burundanga, per les imatges que confirmaven que adormia a les seves víctimes per poder-les robar, realment hauria de ser conegut com el lladre del Noctamid. Quan va ser detingut a l'Hospitalet els Mossos d'Esquadra li van confiscar sis flascons de 2,5 ml de vidre d'aquest medicament.

El lormetazepam, del que està compost aquest medicament, té capacitat hipnòtica, ansiolítica, anticonvulsiva, sedant, amnèsica i de relaxant muscular, un fet que li permetia al lladre, sempre presumptament, adormir a les seves víctimes.

És com va adormir, segons la investigació, a la responsable del bar Florida de la Zona Franca el passat 17 de març. Tal com es pot veure a les imatges de les càmeres de seguretat, l'home va posar unes gotes d'aquest medicament a un cafè i la dona, d'origen xinès, va caure rodona. Ell es va emportar 2.000 euros en efectiu.

En el moment de ser detingut, a més del medicament, també portava la mateixa mascareta que va fer servir en els robatoris de Barcelona.