Els Mossos d’Esquadra han detingut un jove de 22 anys acusat de robar en l’interior de fins a tres vehicles a la ciutat d’Igualada. La seva destresa a l’hora de cometre els robatoris, però, no sembla que hagi estat la millor de totes, ja que en un d’ells va cometre un petit error que ha acabat sent fatal per a ell i que l’ha acabat delatant davant els cossos policials: es va deixar el seu telèfon mòbil dins d’un dels vehicles en què acabava de robar.

Els fets van tenir lloc entre els 8 i el 18 d’octubre a Igualada. L’autor aconseguia accedir a l’interior dels vehicles forçant la porta o trencant un dels vidres. Un cop ja era dins, regirava tots els compartiments i s’intentava endur tots els objectes que li podien arribar a interessar i que tinguessin un cert valor econòmic, entre els quals hi havia un parell de targetes de crèdit dels propietaris.

El detenen per deixar-se el mòbil a l’interior d’un dels cotxes

En l’últim dels tres robatoris, però, el lladre va cometre un error que li ha acabat costant molt car, ja que es va deixar el seu telèfon mòbil a l’interior del vehicle. Això va permetre identificar ràpidament qui era el presumpte autor del furt i l’home va poder ser localitzat i detingut poques hores després. Després de realitzar diverses gestions, els investigadors van poder constatar que l’acusat podia estar relacionat amb dos robatoris de característiques similars que també s’havien produït a la capital de l’Anoia els dies previs.

Aquest dijous, el detingut ha passat a disposició del jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia d’Igualada. Es podria arribar a enfrontar a dos delictes de robatori amb força a interior de vehicle, un delicte de furt i dos delictes d’estafa, ja que va fer pagaments amb les targetes de crèdit que havia aconseguit robar de dins de dos dels cotxes.