Els Mossos d'Esquadra treballen per resoldre un robatori curiós i preocupant. Els fets són del passat 17 de març de 2020, a primera hora del matí, en un bar de la Zona Franca de Barcelona. Un home va entrar al bar, va demanar una consumició i, presumptament, va drogar a la cambrera per entrar a la zona de la barra i emportar-se diners de la caixa i també la bossa de mà de la dona.

Segons sembla, per les imatges de les càmeres de seguretat del bar, que l'home va posar algun tipus de droga -la policia sospita que podria ser escopolamina, o com es coneix popularment, burundanga, però falten les proves toxicològiques- al beure de la cambrera, que poca estona després va quedar estabornida. Va ser en aquest moment que el presumpte lladre va aprofitar per emportar-se els diners, uns 2.000 euros.

Bar ZonaFranca

Moment que, presumptament, el lladre droga a la cambrera del bar de la Zona Franca de Barcelona / T5

Imatges del lladre dies abans al bar de la víctima

Les investigacions les han assumit, de moment, des de la Unitat d'Investigació (UI) de la comissaria de Sants-Montjuïc, que han analitzat les imatges de les càmeres de seguretat. El primer que han fet ha estat redactar el modus operandi per fer-lo arribar a més unitats i comissaries, per si es detecten nous casos amb aquest mètode, que, de moment, no s'ha denunciat en cap altre lloc.

En segon lloc els investigadors han pogut aconseguir imatges de l'home que, suposadament, va drogar la responsable de l'establiment i va cometre el robatori amb violència. Si bé a les imatges de les càmeres de seguretat del dia dels fets, el 17 de març, l'home porta la cara tapada per la mascareta, els investigadors han sabut que l'home havia estat al bar alguns dies abans dels fets.

Lladre ZonaFranca

Printer del lladre de la burundanga del bar de la Zona Franca que busquen els Mossos d'Esquadra / ElCaso.cat

En la gravació de dies abans es pot veure el mateix home, sense mascareta, esmorzant un entrepà i una aigua. D'aquesta gravació els Mossos d'Esquadra han aconseguit un printer de la cara del presumpte lladre de la burundanga del bar de la Zona Franca.

Objectiu: caçar el lladre de la burundanga

L'objectiu ara dels investigadors és identificar-lo i poder-lo detenir per aclarir els fets. Segons les informacions recollides pels investigadors, i que han fet arribar a diverses unitats del cos i a les patrulles de la zona, el sospitós és un home d'entre 45 i 50 anys, de complexió forta, que fa 1,85 metres d'alçada i sembla d'origen nord-africà. Els dos dies anava vestit amb una armilla de color gris, destaquen els Mossos d'Esquadra. De moment, no hi ha cap denúncia que hagi tornat a actuar.