El misteriós lladre de bonsais, detingut a Camarles. No era el primer cop que actuava i els responsables de Bonsais Mistral, l’empresa més gran de Catalunya d’aquest tipus d’arbrets, molt preuats per col·leccionistes i experts, van decidir avisar els Mossos d’Esquadra a la tercera vegada que van trobar a faltar alguns d’aquests bonsais valorats, alguns d’ells, amb més de 1.500 euros. Eren robatoris misteriosos. Ningú sabia per on sortien els bonsais que desapareixien d'aquest gran garden al sud del país.

Un home, de 46 anys i nacionalitat espanyola, que tenia un terreny proper a les instal·lacions de Bonsais Mistral entrava a l’establiment, i quan ningú el veia, o creia que ningú el veia, agafava els bonsais i els llençava fora de la tanca perimetral de la botiga, més tard els recollia i se’ls emportava a una finca que tenia propera; i els amagava allà. Van tardar alguns dies, però finalment els responsables de l'establiment van lligar caps i el van poder caçar.

Les càmeres van ajudar a saber qui era

Gràcies a les càmeres de seguretat, els responsables van poder descobrir qui era el lladre i quan el van tornar a veure entrar a la botiga van trucar als Mossos, que van anar fins a la botiga. El lladre, presumpte lladre, estava clarament enregistrat mentre agafava i llençava un dels bonsais fora, i el van entretenir fins que va arribar la patrulla dels Mossos, que el van detenir. L’home, a qui segons ha pogut saber ElCaso.cat, no li consten antecedents, no va voler declarar davant dels investigadors, i va quedar en llibertat, a l’espera que sigui citat pel jutge de guàrdia de Tortosa, que seguirà la instrucció. 

Bonsais Camarles
El lladre dels bonsais, detingut a Camarles / CME

En els quatre cops que va robar bonsais es va poder emportar setze exemplars (quinze fins al dia de la denúncia i un més, el dia que va ser detingut), segons la denúncia feta per Bonsais Mistral, valorats, al preu de mercat, en més de 26.000 euros. El darrer que es va emportar era un arbret valorat en 1.200 euros. D’aquests bonsais robats, els Mossos d’Esquadra en van poder recuperar, en un terreny proper al domicili de l’arrestat en el qual estaven amagats, nou, que van ser retornats a l’empresa.

Els bonsais de més valor

El detingut, ja a la comissaria de l’Ametlla de Mar, no va voler col·laborar amb la policia i no va voler explicar què en feia, si bé els investigadors de la policia catalana creuen que els posava en circulació, al mercat negre, per un preu inferior al que estaven a la venda en aquesta prestigiosa i reconeguda empresa de Camarles. Des de la botiga, en l’inici de detectar que els hi desapareixien els bonsais, van pensar que podia ser un treballador o extreballadors, ja que els exemplars que eren sostrets eren els de més valor que hi havia a la botiga.