Detenen un home per assaltar la casa del mític DJ David Guetta a Eivissa. L'autor intel·lectual va ser enxampat fa tres anys: es tracta d'un treballador de confiança del David que, aprofitant el seu càrrec, va idear un pla per assaltar casa seva i també va entrar a robar a casa la seva exparella, a qui li va robar més de 800.000 euros. No obstant això, faltaven els autors materials, un dels quals ha estat detingut recentment. 

Els fets van passar el 2019 a Eivissa. Tot va començar quan Catherine Lobé, l'exparella de David Guetta, va denunciar que havia patit un robatori a Cap Martinet, en una casa de luxe en una elitista urbanització d'aquest municipi. La Guàrdia Civil, de seguida, va sospitar que l'autor del robatori havia de ser algú molt proper a la víctima, ja que l'habitatge tenia més de 20 càmeres de videovigilància que van ser desconnectades abans del robatori. Li havien robat objectes valorats en més de 800.000 euros.  

David Guetta i Catherine Lobé, víctimes de tres robatoris a Eivissa

Uns mesos més tard, es va produir un segon robatori en circumstàncies similars en una altra casa propietat de Lobé, un fet que va corroborar encara més la teoria dels agents de què l'autor o autor dels fets havia de ser una persona de confiança. El 2019, van intentar assaltar la casa de luxe on vivia David Guetta, però en aquest cas, no van aconseguir entrar a robar.

La Guàrdia Civil va detenir l'autor intel·lectual dels robatoris i de l'assalt

Els treballadors de seguretat van aconseguir evitar-ho i, dos mesos més tard, la Guàrdia Civil va detenir l'autor intel·lectual dels robatoris i de l'assalt: es tracta d'un treballador de confiança del DJ a qui també s'acusa d'haver robat 50.000 euros d'una caixa forta en una oficina d'una empresa de David Guetta on, hi havia informació privada del DJ. 

Tot i que els agents van aconseguir detenir l'autor material dels fets, faltava identificar i arrestar els autors materials que, segons les investigacions, eren dos homes que van fugir després dels fets. La fugida va ser de pel·lícula: van robar una furgoneta que, posteriorment, va aparèixer calcinada a prop del lloc dels fets. 

David Guetta / Wikimedia Commons

David Guetta i la seva exparella van ser víctimes de nombrosos robatoris a Eivissa i ja han aconseguit detenir un dels dos autors materials / Wikimedia Commons

El lladre és un home violent amb nombrosos antecedents policials

La Guàrdia Civil va poder esbrinar que un dels dos lladres havia fugit de les Illes Balears i que estava amagat al seu país d'origen, a Romania o a la Península. També van poder esbrinar que es tractava d'un home violent amb una gran quantitat d'antecedents. Recentment, el presumpte autor dels fets, va tornar a Eivissa i va ser llavors quan el van detenir.

"Les gestions per la seva detenció estan molt avançades"

 No obstant això, encara cal detenir el segon autor material, que ja han aconseguit identificar-lo i, segons explica l'Institut Armat en un comunicat, l'arrest serà breument: "les gestions per la seva detenció estan molt avançades", expliquen els agents, que han aprofitat l'ocasió per confirmar que l'home detingut, després de passar a disposició judicial, ha ingressat a presó de manera provisional.