La policia de Nova York ha revelat els antecedents de Frank James, l'autor del tiroteig al metro de Brooklyn, que va deixar a deu persones ferides de bala i va sembrar el pànic al vagó d'un tren de la línia N, activant dues bombes de gas i disparant indiscriminadament contra la cinquantena de persones que viatjaven en plena hora punta d'aquest dimarts. L'historial criminal de James es remunta a fer més de trenta anys i inclou robatoris, aldarulls i delictes sexuals.

Revelats els antecedents de l'autor del tiroteig a Nova York

Acusat d'un atac terrorista en el transport públic, Frank James, de 62 anys, era detingut aquest dimecres a Manhattan, més de 24 hores després de disparar i ferir deu persones en un tren ple de gent a l'estació de metro de Brooklyn, poc abans de dos quarts de nou del matí, en plena hora punta. La tardança en el seu arrest ha omplert de crítiques la policia de Nova York i el seu alcalde, Eric Adams.

Frank James tiroteig Nova York / EFE

La policia de Nova York ha estat criticada per haver tardat més de 24 hores a atrapar Frank James, que seguia en la ciutat / EFE

Ara ha estat la mateixa policia de la ciutat la que ha donat els detalls de l'historial de l'autor del tiroteig, que no va deixar víctimes mortals després que se li encallés la pistola de 9 mm de calibre que va utilitzar per perpetrar l'atac. En concret, el cap de detectius de la policia de Nova York, James Essig, ha admès que James, que ha estat detingut altres vegades a la ciutat, era "conegut" dels agents des de fa anys.

Delicte sexual, robatoris i aldarulls continus: la vida de Frank James

Perquè James, de 62 anys, ja havia estat detingut en nou ocasions a Nova York entre 1992 i 1998. Quatre d'elles va ser per possessió d'eines de robatori, una vegada per un acte sexual delictiu, dues vegades per robatori de servei, una vegada amb una ordre d'arrest a Nova Jersey i una vegada per manipulació criminal. A Nova Jersey, de fet, compta amb altres tres arrestos, el 1991 per violació de domicili, el 1992 per furt i el 2007 per alteració de l'ordre públic.

Tirotejo metre|metro Nova York / Cedida

El tiroteig va deixar almenys deu persones ferides de bala / Cedida

En aquesta última ocasió, l'home va anar detingut en 1st Avenue entre els carrers 7 i 8 quan un noi que era al carrer el va reconèixer i va trucar a la policia. La seva detenció va posar fi, segons mitjans locals, a una "persecució vergonyosa per part de l'FBI i la policia de Nova York". Fins aquesta cruïlla de Manhattan va fugir després de disparar 33 trets en un tren N en direcció nord a les 8:24 del matí de dimarts amb una pistola. Se sospita que va creuar corrent l'andana juntament amb la massa terroritzada i es va barrejar amb els passatgers del tren R.

El mateix dimecres al matí, va tornar a pujar al tren a un quart de deu del matí per anar fins a Manhattan, sense ser detectat pels agents de policia distribuïts als trens de forma massiva després de l'atac. És per això que fins que un jove de 21 anys de Nova Jersey, Zack Tahhan, que estava arreglant la càmera de seguretat d'una botiga, no ho va veure i va perseguir, no el van detenir.