Ledell Lee va romandre a presó durant 22 anys i sempre va sostenir la seva innocència. El 2017 una polèmica decisió judicial va sentenciar-lo a mort. Va morir el 20 d'abril de 2017 i va ser la primera execució a Arkansas en més d'una dècada. Les seves últimes paraules abans de rebre la injecció letal a la presó van ser: "Soc un home innocent".

Descobreixen la seva innocència després d'executar-lo

La germana de Ledell, Patricia Young, ha estat lluitant contra tot per netejar el nom del seu germà i demostrar que no va ser el responsable d'assassinat de Debra Reese, de 26 anys, qui va ser estrangulanda i apallissada mortalment el 1993.

ledell llegeix camina cap al seu weRypZoAo 340x340 1

Ledell Lee camina cap a la seva execució / The Arkansas Democrat-Gazette

Ledell va ser acusat i condemnat pel crim. Durant tots els anys a presó els advocats de Ledell demanaven proves de l'ADN, però fins ara, quatre anys després de la seva execució, no s'ha aconseguit. Sorpresa: el resultat apunta a una altra persona. Les proves trobades a l'arma homicida i en una camisa amb què es va embolicar l'arma del delicte corresponen a un altre home la identitat del qual es desconeix.

Família de Ledell Lee / The Arkansas Democrat-Gazette

Família de Ledell Lee / The Arkansas Democrat-Gazette

Resulta devastador que en una sentència a mort d'una persona no s'investiguin les proves de l'ADN per corroborar la tesi judicial. La família de Ledell està indignada. Les proves realitzades per la seva execució no van ser completes: ni cas a l'ADN de l'arma, un pal, quelcom incomprensible pels parents del mort.

Busquen el veritable assassí

Les restes de l'ADN trobades s'han pujat a una base de dades per trobar la persona responsable i la família manté l'esperança de poder solucionar el cas, malgrat que el seu germà ja estigui mort, relata Telecinco.

En una conferència de premsa dimarts, el governador Asa Hutchinson va defensar l'execució de Lee. "És el meu deure el complir amb la llei", va dir, i va agregar que "el fet és que el jurat el va declarar culpable amb base en la informació que tenien".