Fins al voltant de les dotze del matí que agents de la Policia Científica i del grup d’homicidis de l’Àrea d’Investigació Criminal (AIC) de la regió del Camp de Tarragona que recollien indicis del pis del carrer de Taquígraf Martí 11, al bell mig de Tarragona, l’espai que va ser l’escena del crim que va acabar amb la vida de la Laura, una dona de nacionalitat espanyola que, presumptament, va ser assassinada pel seu marit, també de nacionalitat espanyola i de 43 anys. 

Va trucar al 112 per amagar el crim

L’home va ser detingut dilluns al migdia, després que els Mossos rebessin la confirmació oficial del forense, que detallava que la mort de la dona havia estat violenta i que tenia clars signes d’haver estat escanyada. Si diumenge va ser ell mateix qui va trucar al 112 alertant que quan havia arribat a casa s’havia trobat el cos sense vida de la seva dona, intentant amagar el crim, aquest dilluns al migdia van ser els Mossos que es van presentar a casa seva. Agents de paisà el van visitar i li van comunicar que estava detingut. 

Crim Tarragona
Imatge del portal on vivia la parella, a Tarragona / ElCaso.cat

Quan va arribar un cotxe patrulla davant del número 11 d’aquest carrer, ja emmanillat, el van fer pujar al cotxe i se’l van emportar. Els veïns van quedar sorpresos per la detenció i no sabien què havia passat. No va ser fins més tard, quan ElCaso.cat va avançar la notícia del crim, que els veïns van lligar caps. Els agents, després de detenir-lo, van precintar el pis, fins que aquest matí agents de paisà hi han accedit per seguir amb la investigació i poder recuperar indicis del crim, que sospiten que es va produir diumenge a primera hora.

L’home va escanyar la dona, presumptament

Segons les primeres informacions forenses l’home, presumptament, la va escanyar fins que li va provocar la mort. Després, per intentar evitar carregar amb la culpa, el mateix botxí va ser qui va donar l’alerta al 112 assegurant que l’havia trobat ja morta. La Laura era una dona jove, d’edat similar a la seva parella, i l’autòpsia era imprescindible per aclarir què havia passat i què li havia provocat la mort. 

Les marques que presentava al coll, segons el forense, eren compatibles amb una agressió feta per una segona persona. Tot i que no hi havia denúncies prèvies entre la parella, els indicis van fer que ahir al migdia l’home fos arrestat acusat de l’homicidi. Ha passat la nit a la comissaria dels Mossos d’Esquadra, a Camp clar, i està previst que dimecres o dijous sigui entregat al jutge que portarà el cas, l’especial de violència contra la dona de Tarragona. 

Si, tal com tot sembla indicar, es tracta d’un nou crim masclista, serà el novè registrat a Catalunya aquest 2023. Alhora, però, el Govern fa un recompte diferent, incloent-hi també en aquest còmput de “feminicidis” els assassinats de dones a mans dels seus fills, per exemple. En aquest cas, segons la consellera Tània Verge, d'Igualtat i Feminismes, són dotze els crims contra dones a Catalunya enguany.

Minut de silenci mort Tarragona
Imatge del minut de silenci, davant de l'Ajuntament de Tarragona / ACN

La consellera, acompanyada del delegat del Govern a Tarragona, Àngel Xifré, i de l’alcalde de Tarragona, Rubén Viñuales, han encapçalat un minut de silenci a la plaça de la Font de Tarragona, davant de l’Ajuntament. A la concentració hi ha participat representants de tots els partits polítics, excepte de VOX. Sense anomenar-los directament, Viñuales ha lamentat "aquells grups que neguen una obvietat, és negar una evidència i és la millor manera de mai solucionar el problema".

🔴 Les dones que pateixen una situació de violència disposen del servei d'atenció permanent al número 900 900 120, gratuït i confidencial. També poden trucar al telèfon d'emergències 112.