El Jutjat d’Instrucció número 5 del Prat en funcions de guàrdia ha deixat en llibertat amb càrrecs la dona que va fingir posar-se de part per fer aturar un avió procedent del Marroc a l’aeroport de Barcelona i permetre que 28 persones saltessin a la pista i fugissin per entrar il·legalment a Espanya. Com a mesures cautelars, el jutge ha decretat la retirada de passaport, la prohibició de sortida del país i personar-se diàriament davant l'autoritat judicial al Prat. El jutjat 4, a qui li correspon la causa per la data dels fets, tornarà a avaluar la situació de la investigada per delictes de desordre públics i afavoriment de la immigració il·legal.

Fingeix posar-se de part per fer un aterratge d'emergència a l'aeroport del Prat

Els fets van tenir lloc la matinada d'aquest dimecres, quan l'avió feia la ruta entre Casablanca (Marroc) i Istambul (Turquia), operada per Pegasus Airlines amb un Airbus A321-251NX. Cap a les dues de la matinada, el pilot va sol·licitar un aterratge d'emergència a l'aeroport del Prat després que una dona es posés de part. Van aterrar cap a les 3.20 hores i es va produir una estampida de passatgers de l'interior de l'aeronau. Eren 28 ciutadans de nacionalitat marroquina que van començar a córrer per la pista amb la intenció d'entrar il·legalment a Espanya. Immediatament, es van activar tant en zona aire com en zona terra, coordinadament, la Policia Nacional, la Guàrdia Civil i els Mossos d'Esquadra.

La dona que s'havia posat de part va ser traslladada a l'Hospital Sant Joan de Déu, on els sanitaris no van veure cap indici que indiqués que aquella dona anava a donar a llum. Pel que sembla, era l'esquer d'una operació coordinada perquè les altres 28 persones poguessin sortir i intentar passar per la duana a Espanya. La ràpida actuació policial va fer que cinc persones tornessin a l'avió i vuit fossin detingudes a la mateixa pista. Van aconseguir fugir 14 persones, encara que dues d'elles ja han aconseguit ser detingudes. Als detinguts, se'ls han tramitat el corresponent procés d'inadmissió per retornar-los al Marroc, després de comprovar-se que no disposen de documentació que els permeti quedar-se a Espanya.