Un avió ha aterrat d'emergència aquesta matinada a l'aeroport Josep Tarradellas Barcelona-El Prat per una dona que va posar-se de part. Tot semblava normal fins que, en el moment d'obrir les portes, unes 28 persones, totes de nacionalitat marroquina, van saltar a les pistes i van córrer per intentar entrar de manera il·legal a Espanya, segons ha pogut saber El Caso.cat. L'aeronau feia la ruta entre Casablanca (Marroc) i Istambul (Turquia), operada per Pegasus Airlines amb un Airbus A321-251NX i identificador de vol PGT652. Però cap a les dues de la matinada, quan portava poc més d'una hora i dos quarts de vol, el pilot de l'aerolínia va sol·licitar un aterratge d'emergència perquè una passatgera necessitava atenció mèdica urgent. Van tocar terra ferma 20 minuts després de les tres, en girar cua quan es trobaven entre les illes de Menorca i Sardenya. L'estampida es va produir prop de la Terminal 2 i immediatament després van actuar tant en zona aire com en zona terra, coordinadament, la Policia Nacional, la Guàrdia Civil i els Mossos d'Esquadra.

 

La senyora embarassada no estava de part i 13 marroquins van entrar il·legalment

Segons han apuntant fonts properes al cas a aquest mitjà, la senyora embarassada va fingir el part, després que els sanitaris de l'hospital Sant Joan de Déu, on va ser traslladada, no veiessin indicis de donar a llum. Pel que sembla, seria una operació coordinada per algun grup on la dona servia d'esquer perquè les altres 28 persones poguessin sortir i intentar entrar sense passar per la duana a Espanya. No obstant això, la ràpida actuació policial va permetre que cinc persones tornessin poc després de sortir corrents per les pistes a l'avió i els altres van ser enxampats minuts després. Dels 28, 13 van aconseguir passar de banda els dispositius de Policia Nacional, Guàrdia Civil i Mossos d'Esquadra, per la qual cosa haurien entrat il·legalment en un altre estat procedents del Marroc.

Desviació d'emergència cap a l'aeroport de Barcelona-El Prat / FLIGHT RADAR
Desviació d'emergència cap a l'aeroport de Barcelona-El Prat / FLIGHT RADAR

El vol tenia prevista la sortida des de l'aeroport de Barcelona-El Prat a les cinc de la matinada. Però no va enlairar-se cap a Istambul fins a les 8.09 hores d'aquest dimecres. Aquest assalt i entrada il·legal a Espanya per part de persones originaries del Marroc, es produeix hores després del partir del Mundial de Qatar entre ambdós països, que va guanyar el país africà. Els aldarulls a Catalunya han estat mínims, tot i l'alerta policial per l'extensa comunitat marroquina al país.

L'assalt per entrar il·legalment al país ja va donar-se a Palma

Aquest tipus d'operativa per entrar il·legalment al país simulant una emergència mèdica per aterrar d'urgència no és el primer cop que es dona. De fet, a l'aeroport de Palma (Mallorca) va produir-se al novembre de l'any passat. El modus operandi va ser el mateix i diversos passatgers van fugir de l'aeronau corrent per les pistes. No obstant això, l'assalt a Barcelona no ha provocat la paralització durant hores de la infraestructura, atès que el succés va donar-se de matinada i amb un trànsit aeri pràcticament inexistent.