El jutge que porta el cas sobre el presumpte delicte de revelació de secrets de caràcter sexual en el qual estan involucrats quatre jugadors del planter del Real Madrid ha confirmat que persisteix en la investigació i ha imputat formalment als quatre jugadors i ha autoritzat noves diligències, com el buidatge del mòbil dels quatre. De manera coordinada amb la Guàrdia Civil, el jutge Julio Wood, titular del Jutjat d’Instrucció número 3 de Sant Bartolomé de Tirajana, a les Illes Canàries, vol aclarir quin paper van tenir els quatre jugadors investigats en aquest presumpte delicte. 

Segons es va poder saber la setmana passada, la Guàrdia Civil va citar a declarar, en qualitat d’imputats, quatre jugadors de les categories inferiors del Real Madrid per la seva presumpta relació amb la difusió d’un vídeo sexual mentre com a mínim un d’ells mantenia relacions amb dues noies. Si bé la relació va ser consentida, i també l’enregistrament, el que no va ser consentit va ser la difusió per WhatsApp, entre amics, del vídeo sexual. Va ser la mare d’una d’aquestes noies menors que apareixen al vídeo que van denunciar als jugadors, alguns d’ells també menors, per haver reenviat el vídeo. 

Imputats els quatre per revelació de secrets

El jutge ha comunicat que investigarà el cas i que els quatre jugadors han quedat imputats per un presumpte delicte de revelació de secrets. Els quatre, entre els quals hi ha el català Ferran Ruiz, jugador del Madrid C i fill d’Olot, a la Garrotxa, hauran de declarar el propvinent dia 8 de novembre davant del jutge. Els altres tres imputats són el gallec Juan Rodríguez, el mallorquí Andrés García i el canari Raúl Asencio, que és el principal investigat. La investigació contra els jugadors no és per agressió sexual. 

Les parts accepten, i així consta en la causa, que la trobada sexual va ser consentida. El jutge vol saber qui i a quanta gent va ser reenviat el vídeo on apareixen les dues menors d’edat. Aquesta difusió no consentida sembla restringida només en jugadors del planter i no consta, ara per ara, cap implicació de cap dels jugadors del primer equip.

Fets del juny, coneguts ara

Segons el relat de la víctima, que va ser qui va fer la primera denúncia -que es podria ampliar amb la denúncia d’una segona jove- els fets es van registrar al municipi de Mogán, a Gran Canaria, a mitjans de mes de juny, si bé no va ser fins aquest inici de setembre que la noia, i la mare de la noia de 16 anys, no van tenir coneixement que s’havien difós. 

En el moment que es va fer públic que els quatre jugadors havien estat citats per ser interrogats, el Real Madrid va fer un comunicat acceptant els fets i assegurant que emprendria les accions que fossin necessàries si es confirmaven aquest greus fets.