Juana Rivas, indultada l'estiu passat pel Tribunal Suprem a petició de l'actual govern espanyol després de ser condemnada a dos anys i mig de presó per segrestar els seus fills el 2017, ha tornat a patir un cop judicial. En aquest cas a Itàlia, on el Tribunal d'Apel·lació de Cagliari, segons avança El Mundo citant la sentència, l'ha deixat sense la custòdia del seu fill petit i l'ha posat sota protecció del pare, Francesco Arcuri. "La mami va rentar-me el cervell dient-me mentides del papa, que el papa em pegava, cosa que no és veritat", ha declarat el nen de 8 anys davant d'una psicòloga i la magistrada Maria Antonella Sechi.

La jutgessa dona la custòdia al pare

Segons la versió del menor de 8 anys, la mare "l'obligava a fer vídeos" i dir que volia viure a Granada amb ella. Però el nen no era el primer cop que afirmava que Juana Rivas el manipulava. El novembre del 2020 va assegurar davant d'una altra psicòloga que sí ho feia, però dos anys després, el maig del 2022 va explicar tot el contrari: que el seu pare li pegava i el llençava per les escales "cinc cops per setmana". Un mes més tard, va tornar a canviar i va admetre a una fiscal que havia denunciat Francesco Arcuri, el pare, "induït per la seva mare i pel seu germà gran". 

A aquests canvis sobtats del petit, se li han de sumar els informes emesos per Ludovica Iesu, designada pel Tribunal de Cagliari al judici per la custòdia dels fills de Juana Rivas, l'any 2018. A les conclusions es deia que la dona "es troba en un estat profund de desequilibri emocional i que sovint ha demostrat que no s'adhereix correctament a la realitat, manipulant-la". Gairebé 180 pàgines d'informe pericial on s'exposava que tenia una "gran capacitat de manipulació contra els nens" i que el més gran de tots va optar per "aliar-se" amb ella al "considerar-la més fràgil". 

Juana Rivas, sota tractament psicològic

Per tot això, segons avança el mitjà citat, la jutgessa Maria Antonella Sechi ha decidit atorgar la custòdia del nen exclusivament al pare. La sentència alerta que, tot i que Juana Rivas va ser enviada per les autoritats italianes a rebre tractament psicològic des del 2018 pel seu "funcionament mental patològic" i per "confondre els seus interessos amb els dels seus fills", continuava tractant d'induir els fills contra el pare i "interferint" en el vincle entre uns i altres.