Una jove de 21 anys ha aconseguit escapar del seu segrestador després d’un mes tancada en una habitació amb una cadena i un cadenat a la porta. Per empitjorar la situació, l’acusat és el seu marit que l’havia sotmès amb amenaces i agressions físiques després que la víctima arribés a Castelló des del Marroc, lloc d’origen de tots dos.

L’home, de 33 anys, ha estat detingut per la Guàrdia Civil acusat d’un delicte de violència de gènere i d’un altre de detenció il·legal. L’arrest ha tingut lloc el passat diumenge a la localitat d’Onda, on havia estat segrestada la jove en un pis propietat del seu marit. Feia un mes que la víctima no trepitjava el carrer, i l’home la sotmetia a abusos constants. Va ser durant descuit del seu marit que la dona va aconseguir fer-se amb la clau del cadenat i fugir del domicili.

La va ajudar una veïna  

La víctima va aprofitar un moment de distracció del seu marit mentre anava al lavabo per agafar les claus i poder sortir del pis, tancant l’agressor a l’interior. En sortir va començar a demanar ajuda, i una veïna que tot just tornava a casa, la va socórrer. Va ser aquesta veïna la qual va haver de parlar amb la policia, ja que la jove tenia problemes per fer-se entendre amb la barrera de l’idioma.

Els agents van acudir al pis on van trobar l’home tancat. Segons fonts policials, després de ser detingut es va negar a col·laborar de qualsevol manera amb els oficials, acollint-se al seu dret de no declarar. Després de passar per dependències policials el van portar davant l’autoritat judicial competent. Per la seva part, la víctima va haver de ser atesa per un equip sanitari, ja que al moment de la seva fugida presentava unes marques vermelles al coll, i va explicar que el seu marit l’havia intentat estrangular. Segons les declaracions de la víctima, el detingut l’havia sotmès a una situació de violència constant des que havia arribat a Espanya.