Primer crim de l'any 2023 a Catalunya. Segons ha pogut saber ElCaso.cat, Un jove de nacionalitat hondurenya ha mort apunyalat aquesta matinada de divendres en una baralla la Via Julia, al districte de Nou Barris, a Barcelona. Els fets han succeït cap a les quatre i hi ha un altre ferit poc greu que ha estat traslladat a un centre hospitalari. La Divisió d’Investigació Criminal dels Mossos d'Esquadra ha obert una investigació per tal d'esclarir els fets i identificar a presumpte autor de les ganivetades, que hauria fugit després de l'enfrontament. 

L'home ha perdut la vida després de ser atacat amb una arma blanca i a causa de les greus ferides que li ha provocat. L'agressor -és creu que només ha estat una persona- continuava fugit des que es produís l'apunyalament a les quatre de la matinada i la policia catalana el buscava, fins aquesta tarda quan ha estat arrestat. Tot i que en un principi s'apuntava a un enfrontament entre bandes llatines que ha acabat convertint-se en el primer crim del 2023, fonts policials descarten ara per ara aquest escenari. 

Lloc aproximat on s'ha produït l'apunyalament aquesta matinada de Reis a Barcelona / GOOGLE STREET VIEW
Lloc aproximat on s'ha produït l'apunyalament aquesta matinada de Reis a Barcelona / GOOGLE STREET VIEW

Batlle va alertar de la "cultura de la navalla"

El tinent d'alcaldia de Seguretat de Barcelona, Albert Batlle, va mostrar-se preocupat poc després de les festes de la Mercè de la "cultura de la navalla" a la capital catalana. L'edil, en una entrevista al novembre a TV3, va explicar que ha aparegut a la ciutat "importada de tradicions de les bandes d'altres països", que segons ell es tracta de sortir de casa amb un ganivet. Aquest podria ser el cas que envolta el primer crim de Catalunya d'aquest any 2023 i que els Mossos d'Esquadra investiguen després de la mort del jove hondureny d'una ganivetada, tot i que ja s'hauria descartat l'escenari de l'organització dedicada a la delinqüència.