Un jove va ser detingut per la Guàrdia Civil quan intentava passar per la frontera de la Jonquera (Alt Empordà) amb 50 quilos i mig d’haixix dins de dues maletes.

Detingut amb dues maletes plenes d’haixix

L’home va ser detingut quan els agents estaven fent un control rutinari la matinada del 27 de juliol a la Jonquera. Estaven situats al pas fronterer i van parar un autocar per investigar què hi havia dins. Quan van inspeccionar-lo, els policies van trobar dues maletes que resultaven sospitoses.

A conseqüència, van buscar el propietari i van demanar-li que les obrís. A l’interior hi havia droga que estava repartida entre paquets diferents. Posteriorment, els agents van analitzar el contingut amb el narcotest i va donar positiu en haixix.

Detenció del propietari de 19 anys

Llavors van detenir el noi de 19 anys i el van deixar a disposició del jutjat d’Instrucció de Figueres. La investigació continua per identificar tots els factors que afecten el cas.

En un altre control rutinari, uns agents de la Guàrdia Civil van detenir un altre cotxe. Els agents van parar un cotxe que tenia plaques espanyoles i anava en sentit França. Quan van investigar l’interior del cotxe, van trobar diversos sobres amb diners en efectiu.

Els policies van comptabilitzar un total de 23.580 euros i el màxim que es pot transportar a sobre són 10.000 euros. Els agents van procedir a requisar els diners i van entregar 1.000 euros als ocupants com explica la llei. La resta dels diners van portar-se a disposició del Servei Executiu de la Comissió per a la Prevenció del Blanqueig de Capitals (SEPBLAC).

Droga ocultada a l'església ortodoxa de Saragossa

El 28 de juny van arrestar un altre grup per possessió de drogues a Saragossa. Era una xarxa criminal de cultiu i tràfic de marihuana que tenia un dels seus amagatalls a l'església ortodoxa de Saragossa. La Guàrdia Civil i el Servei de Lluita contra el Crim Organitzat de la Policia van desmantellar la banda.

Iglesia ortodoxa imagen de archivo / Pxfuel

Església ortodoxa imatge d'arxiu / Pxfuel

Aquesta operació, anomenada Mitikas es va iniciar el 2019. La Guàrdia Civil va intervenir en un incendi per un enganxall de llum fraudulent de la comarca de Los Monegros d'Osca. Llavors van comprovar que hi havia ciutadans serbis implicats i tenien antecedents per motius similars. El 28 de juny van començar a arrestar els integrants i ho van enregistrar a Sèrbia i a Espanya.

Els agents van arribar per detenir un total de 36 persones, 31 a Espanya. També van tancar 12 plantacions de marihuana a Osca, Tarragona i Saragossa. La xarxa transportava la droga en furgonetes d'empreses per evitar ser arrestats.

Portaven l'estupefaent a països europeus, principalment Alemanya i Àustria. Alguns integrants espanyols s'encarregaven de fer les contractacions de lloguers de naus o la creació d'empreses pantalla que servien per poder blanquejar capital.