El jove de 20 anys que va denunciar aquest setembre haver estat agredit per un grup d'encaputxats, que li van marcar amb una navalla la paraula "maricón" a una natja entre altres agressions, declara aquest divendres davant del jutge per un possible delicte de simulació de delicte.

El jove que va denunciar una agressió homòfoba falsa torna al punt de mira

Després de diversos interrogatoris policials, es va enfonsar i va confessar que s'havia inventat la pallissa per tapar una infidelitat i que les ferides s'havien produït durant unes pràctiques sexuals sadomasoquistes consentides que havia mantingut amb dues persones que va conèixer per xarxes socials.

Davant d'això, el jutge titular del Jutjat d'Instrucció número 52 de Madrid va obrir una investigació pel delicte de simulació de delicte, quan va denunciar el dia 5 de setembre que havia estat agredit quan entrava al portal de la seva casa al barri de Malasaña.

Sadomasoquisme i una infidelitat

La presumpta víctima, després de les ferides, va trucar a la seva parella, que el va ajudar a curar-se i li va insistir a anar a un centre sanitari.

Va ser en aquell moment quan va començar la versió que uns encaputxats l'havien agredit per la seva orientació sexual, que va acabar en delicte.

Policia Nacional / EFE

Policia Nacional / EFE

Una vegada en el centre de salut, la infermera que el va atendre va posar en marxa el protocol corresponent, avisant a la Policia Nacional, on el jove va denunciar amb la mateixa versió dels desconeguts que l'havien agredit.

Després d'interposar la denúncia a la Comissaria de Centre, la Policia Judicial i la Brigada Provincial d'Informació van iniciar les indagacions analitzant les càmeres del carrer de la Palma -on deia que l'havien agredit- i prenent declaració als veïns i comerciants.

Declara davant del jutge després de mesos d'investigació

Tanmateix, aquestes investigacions no van donar els seus fruits, ja que ningú no havia vist res i a les càmeres no es veia cap grup de les característiques que el jove va relatar.

A partir d'això, els agents van començar a sospitar i van demanar a la víctima que col·laborés i declarés en nombroses ocasions. Es va arribar fins i tot a investigar a la seva exparella per si hagués estat relacionat amb els fets.

Un altre dels aspectes que més dubtes van generar als policies és que van demanar al jove la roba que vestia quan va patir l'agressió i va dir que l'havia rentat després.

Agressió homòfoba falsa Malasaña / Cuatro al Dia

La falsa víctima és entrevistada per una periodista / 'Cuatro al Día'

Finalment, els agents li van cridar a declarar i, després de diverses hores d'interrogatori, es va enfonsar i va confessar la veritat, tal com van detallar fonts de la investigació.

Allà va ser quan va admetre que havia inventat tota la història per ocultar la seva parella que havia estat infidel i que la mentida "li havia escapat de les mans". Davant de la pressió mediàtica deia: "vull que m'empassi la terra".

Podria enfrontar-se a penes de presó per simulació de delicte

El jutge que inicialment va rebre l'informe de lesions després de la presumpta agressió, va rebre posteriorment l'atestat policial amb la seva confessió i va obrir diligències.

La simulació de delicte, tipificada a l'article 457 del Codi Penal, contempla una multa de sis a dotze mesos de presó per a la persona que, davant d'algun funcionari, "simulés ser responsable o víctima d'una infracció penal o en denunciés una d'inexistent, provocant actuacions processals."

És diferent de la infracció de denúncia falsa, ja que aquesta directament assenyala o culpa d'un delicte una persona o persones concretes.