La Guàrdia Civil d’Arnedo (La Rioja) ha detingut un jove de 25 anys després que aquest els entregués 15 dosis de ‘speed’ que tenia destinades a la venda. El detingut s’ha entregat voluntàriament al·legant que preferia ingressar a presó abans de tornar a casa seva, ja que la seva situació familiar era complicada.

Els agents de la Benemèrita van rebre una trucada alertant d’un altercat familiar que estava tenint lloc a l’interior d’un domicili d’aquesta localitat de La Rioja. En arribar al lloc dels fets, van trobar un dels implicats davant del portal de l’edifici visiblement “nerviós i alterat” segons els membres del Servei de Seguretat Ciutadana que van acudir al domicili. Es tractava del jove ‘dealer’, qui va confessar als agents la seva professió i els va entregar la mercaderia que tenia en el seu poder.

Prefereix la presó a viure a casa seva

Quan els agents se’l van apropar per interrogar-lo, el jove es va treure d’una de les butxaques del pantaló 15 dosis de ‘speed’ i va confessar que pretenia vendre’ls, ja que es guanyava la vida traficant amb drogues. Després d’aquesta admissió, la Guàrdia Civil el va arrestar acusat d’un delicte contra la salut pública.

El detingut va passar a disposició judicial i durant les instruccions de les diligències va explicar que va decidir entregar-se perquè preferia ingressar a presó que tornar a casa seva, on la situació s’havia tornat inviable a causa de les constants baralles entre els familiars. També es va poder comprovar que el jove comptava amb un historial delictiu molt ample. Així i tot, el jutge que portava el cas va decretar la seva posada en llibertat.

Roba la bicicleta al germà d’un Mosso d’Esquadra

Divendres passat els Mossos van detenir un jove de 21 anys acusat d'un delicte de robatori. El 23 de novembre el jove va robar una bicicleta a Girona, però amb la mala sort que la víctima era germà del Mosso d'Esquadra que el va aturar. L'agent en qüestió va reconèixer la bicicleta del seu germà durant un control policial a la Jonquera (Alt Empordà).

Una patrulla de la policia catalana estava fent un control de trànsit per la GI-601 quan van veure que s’apropava un ciclista sense portar la il·luminació reglamentària, i el van aturar. Va ser en aquell moment que el germà de la víctima del furt es va fixar en la bicicleta, i va detenir el lladre qui posteriorment va quedar en llibertat amb càrrecs.