Alba, una jove madrilenya de 22 anys, ha denunciat que la seva parella ha segrestat la seva filla de 2 anys, portant-la-hi a Egipte, d’on ell és originari, i es nega a retornar-la arribat fins i tot a al·legar que la nena havia mort. El jove havia viatjat al seu país amb la nena comptant amb el permís d’Alba, amb la condició que després de dos mesos tots dos havien de tornar a Espanya. En vèncer el termini, però, el jove va tallar tota comunicació amb Alba, marcant l’inici del seu calvari.

Assegurava que l’àvia estava malalta

La parella d’Alba li va demanar permís per anar a Egipte amb la seva filla explicant que la seva mare estava molt malalta, i que volia veure la seva neta abans de morir. Alba va accedir, però amb la condició que tots dos havien de tornar a Espanya al cap de dos mesos.

En una entrevista concedida al canal Telemadrid, Alba assegura que després d’aquests dos mesos la seva parella va deixar de comunicar-se amb ella, i no tenia manera de contactar amb la seva família política ni de saber si la seva filla es trobava bé. En aquesta situació, va decidir viatjar ella mateixa a Egipte per a buscar la seva filla personalment. En trobar-la va constatar que “la nena estava vivint amb els seus sogres, i el pare a penes s’ocupava d’ella”. Després de parlar amb el pare de la nena, van pactar que tots tres tornarien a Espanya.

Li trenquen el passaport i dient que és morta

El dia del viatge de tornada, però, la família del pare va tancar la nena dintre del cotxe abans de trencar el seu passaport, impedint, així, que la menor abandonés el país. Alba va denunciar els fets immediatament a la comissaria de l’aeroport, però els agents li van dir que no la podien ajudar perquè els seus sogres ja havien marxat i no tenien manera de comprovar que la seva filla estigués al cotxe. A més, el pare va desmentir la seva versió assegurant que la petita havia mort i que tenia el certificat de defunció.

En tornar a Espanya, Alba va interposar formalment la denúncia per segrest. Els joves no estan casats i el pare mai ha reconegut legalment la seva filla, per la qual cosa Alba consta com a mare soltera. Malgrat tot, la jutgessa que va agafar el seu cas va concloure que no podia fer res i li va recomanar “tornar a Egipte per a intentar recuperar-la com a mare”.

Amenaçada de mort

Alba ha explicat a Telemadrid que es troba desemparada pel sistema judicial i que està molt preocupada per la vida de la seva filla, ja que ella ha rebut amenaces de mort per part de la seva família política, els quals serien persones molt influents a Egipte.