La Guàrdia Civil ha detingut a Tenerife una filla que va fingir el seu segrest i que va demanar a la seva mare un total de 50.000 euros pel  seu presumpte "alliberament". A més de la filla, en l'operació policial també s'ha detingut quatre persones més —familiars de la parella de la filla—. La víctima va rebre un vídeo on la jove apareixia emmordassada, plena de taques de sang falses i amb un ganivet al coll. En veure les imatges, la mare va retirar del banc la quantitat de 50.000 euros que demanaven els presumptes segrestadors per pagar l'alliberament de la seva filla. Van exigir a la dona el pagament en efectiu i en un lloc concret determinat.

La dona, víctima d'un engany en tres ocasions més

Durant la investigació, els agents de policia van descobrir que la víctima ja havia estat enganyada en, almenys, tres ocasions anteriors. En aquest cas ja havia lliurat un total de 45.000 euros després de rebre tres cartes amb amenaces contra la vida de la seva filla. La Guàrdia Civil va centrar les indagacions de la investigació en l'entorn més pròxim de la jove "segrestada". Per diversos motius, van determinar la implicació de la família de la seva parella sentimental.

Davant d'aquest succés i com és habitual, una vegada analitzada la informació, es va activar el protocol necessari davant de casos de segrest, comptant amb especialistes de la Unitat Central Operativa. A més, també es va activar un mòdul especial d'intervenció del GRS-8, que va romandre en alerta per si fos necessària una actuació per a l'alliberament de la filla.

Detenen una filla per fingir el seu segrest i exigir a la seva mare 50.000 euros pel seu alliberament a Tenerife | Imatges: EuropaPress

La policia va descobrir que la noia no estava en perill

Tanmateix, els agents de policia van descobrir en arribar al lloc que la jove que presumptament estava segrestada estava en perfecte estat de salut. No es trobava emmordassada, no estava privada de la seva llibertat ambulatòria ni de bon tros la seva vida estava en risc. Per aquesta raó, la unitat investigadora va procedir a la detenció de totes les persones que es trobaven allà, concretament quatre persones membres de la mateixa família i la mateixa filla de la víctima, per simular un delicte de segrest i extorsió.

Una arma blanca i sang artificial entre els seus objectes

Just en el moment que va entrar la policia, tant la filla com els familiars de la seva parella es trobaven en un saló de jocs. La Guàrdia Civil va escorcollar el domicili i va trobar els objectes utilitzats per la simulació del segrest, una arma blanca de grans dimensions, el mocador amb què van emmordassar la jove i un pot de sang artificial. L'operació ha estat batejada com a 'Operació Santero'.