Aparatós incident a la Casa Blanca. La capital estatunidenca ha patit aquesta nit de dilluns un presumpte atac per part d'un jove de 19 anys que ha estavellat el seu camió contra les tanques de protecció del complex presidencial a Washington. L'individu ha estat arrestat com a sospitós d'amenaçar la vida del president dels Estats Units, Joe Biden, segons han indicat aquest dimarts les autoritats del país. Però, hi ha més. Després del registre del vehicle i de l'arrest, els agents han trobat que portava una bandera nazi, amb el fons vermell, el cercle blanc al centre i l'esvàstica negra sobreposada.

Kandula: un jove de 19 anys i amb estudis en física aplicada i enginyeria

Sai Varshith Kandula, com ha estat identificat el presumpte autor dels fets per la Policia de Parcs, té 19 anys i resideix a Chersterfield (Missouri). El jove afronta càrrecs que inclouen l'amenaça de matar, segrestar o infligir dany a un president, vicepresident o les seves famílies. L'arrestat s'identifica, a la seva pàgina a les xarxes socials, com a expert en anàlisi de dades, graduat a l'escola secundària Marquette, amb estudis de física aplicada i enginyeria a la Universitat Cornell d'Ithaca, a l'estat de Nova York. 

Les autoritats estatunidenques, un cop identificat el principal sospitós, van realitzar la inspecció del camió que conduïa Kandula. El resultat va ser que no van trobar explosius o armes al seu interior. El vehicle, de la firma d'automòbils de lloguer U-Haul, va estavellar-se a la part nord de la plaça Lafayette al carrer 16 de Washington, a un centenar de metres, aproximadament, de la residència presidencial on viu Biden durant el seu mandat. Això va succeir aquest dilluns a la nit, cap a les deu, hora local, tot i que la informació sobre la bandera nazi ha transcendit aquest mateix dimarts.

Evacuació de l'hotel proper i bandera nazi

L'incident va causar l'evacuació d'hostes i personal de l'hotel Hay Adams. Les imatges distribuïdes pels mitjans locals mostren una bandera nazi, vermella i amb la creu esvàstica negra sobre un cercle blanc, al paviment a pocs metres del camió. En l'actualitat, la Casa Blanca i els seus voltants estan protegits amb tanques que impedeixen l'accés de qualsevol que no estigui autoritzat a acostar-se al complex.