Un home entra al metro de Washington DC (Estats Units) i dispara contra diversos empleats. Un dels treballadors, a més, va morir per un dels trets, mentre que altres tres van resultar ferits en diferents transports públics. Segons ha explicat en una roda de premsa posterior a l'atac el cap executiu adjunt del Departament de la Policia Metropolitana de la capital, Ashan Benedict, es tracta d'una "sèrie d'esdeveniments individuals". Tanmateix, ha sembrat el caos a la ciutat estatunidenca aquesta nit de dijous, fins que un dels funcionaris de suburbà han aconseguit desarmar-lo després que intentés, presumptament, robar una dona a l'andana.

Dispara persones a l'autobús i al metro

L'assaltant, tal com ha detallat Benedict, va pujar armat primerament a un autobús públic al carrer 14º amb l'avinguda del Potomac, al sud-est de la ciutat, i va disparar a la cama un individu que va baixar del vehicle. Poc després, va dirigir-se a l'estació de metro més propera i va ferir de la mateixa manera, també a les extremitats inferiors, un home que es trobava comprant un bitllet. Així va continuar la seva ruta d'atacs, ja dins del suburbà, i camí de l'andana. Pel que sembla, va tenir "algun tipus d'altercat" amb una dona, a la qual la policia creu que va intentar robar-li.

Dos empleats del metro de Washington, que van veure l'escena de l'intent de furt a l'andana, van anar per protegir la dona. En aquell instant, l'home va tornar a treure l'arma i va disparar els funcionaris, matant un d'ells. L'altre, que afortunadament no va rebre cap tret mortal, va aconseguir desarmar-lo i reduir-lo fins que van arribar els agents i el van detenir. La Policia Metropolitana de la capital ha explicat que en aquests moments desconeixen les motivacions de l'assaltant amb la pistola i perquè va cometre aquests actes.

L'home assassinat estava a punt de jubilar-se

Les persones ferides a les cames van ser traslladades a hospitals, però no es tem per la seva vida. Va haver-hi una quarta víctima ferida a la mà, que tot apunta que seria la dona a la qual va intentar robar. Segons explica The Washington Post, l'home mort és Robert Cunningham, de 64 anys i a punt de jubilar-se, que va presenciar l'altercat a l'andana i va intentar intervenir, morint al lloc dels fets poc després. Era mecànic del departament d'energia de l'agència de trànsit i havia treballat al metro de la ciutat durant més de 20 anys, on s'encarregava de les reparacions i emergències relacionades amb l'electricitat a les estacions i altres edificis.