Moments de tensió i por en un habitatge de la Cala de Mijas, a Màlaga. Un jove, de 21 anys i nacionalitat espanyola però d'origen magrebí, s'ha atrinxerat a l'immoble durant diverses hores amb una pistola. La Guàrdia Civil ha rebut un avís aquest matí i, el cos s'ha desplaçat fins allà amb nombrosos efectius per intentar mediar i controlar la situació. Un familiar del noi, a més, ha denunciat poc abans que l'atrinxerat l'havia amenaçat, suposadament, amb una arma de foc a casa seva. Els fets s'han produït al carrer Casares de la localitat malaguenya aquest dilluns al matí.

El jove atrinxerat dispara i fereix un agent de la Guàrdia Civil

El noi va quedar paraplègic fa uns mesos després de rebre diversos trets a Mijas. El succés ha provocat que la Guàrdia Civil desplegués el Grup d'Acció Ràpida (GAR), que ha estat rebut amb trets pel jove atrinxerat a l'habitatge. Una d'aquestes bales ha impactat contra un agent que ha resultat ferit al peu, i ha estat traslladat a l'Hospital Costa del Sol amb pronòstic reservat, segons ha informat l'Institut Armat. Després d'aquest incident, els policies han acordonat la zona per evitar que el jove pogués ferir algun veí i han intentat negociar amb ell perquè deposés la seva actitud. 

Però no ha funcionat, almenys a curt termini. El jove ha estat tot el matí tancat a la casa amb l'arma. La mediació del seu advocat, que ha intercedit amb la Guàrdia Civil, ha estat crucial perquè el noi s'entregués als agents per ser detingut. L'arrestat té diversos antecedents policials i els veïns han explicat que es tracta d'una persona conflictiva que ha estat detinguda en nombroses ocasions, algunes d'elles per delictes greus i que no és el primer cop que ataca o amenaçar algú, inclosos familiars, amb un ganivet o una pistola

Dispositiu de la Guàrdia Civil al lloc on s'han atrinxerat el jove a Mijas / JUAN CARLOS DOMÍNGUEZ - EFE
Dispositiu de la Guàrdia Civil al lloc on s'ha atrinxerat el jove a Mijas / JUAN CARLOS DOMÍNGUEZ - EFE

Quan la mare del jove ha arribat a la zona, quan encara estaven negociant que sortís, s'ha produït un aldarull amb els veïns. Un dels residents ha increpat la dona per un incident que va tenir lloc mesos enrere, quan l'ara detingut hauria amenaçat la seva filla.

Grups de narcos i quatre trets van deixar el jove en una cadira de rodes

El jove és conegut pels tirotejos i problemes amb les drogues que ha tingut a Mijas i els seus voltants. De fet va rebre fins a quatre trets la nit del 22 d'octubre de 2022, segons explica Diario Sur, al costat d'un restaurant del centre comercial de la urbanització Doña Lola, a la zona de Calahonda. Les bales van arribar a l'espatlla i l'esquena, danyant-li una d'aquestes la columna i deixant-lo paraplègic

D'altra banda, segons apunta EFE de fonts de la investigació, ha protagonitzat diverses escenes per tràfic de drogues, així com enfrontaments amb grups de narcos. Aquest va ser el cas del tiroteig del passat 22 d'octubre on va perdre la mobilitat de les cames. Tot i l'arrest del noi, la Guàrdia Civil manté aquesta nit un fort dispositiu al voltant del domicili del jove, que ja ha estat traslladat a dependències policials a Màlaga.

Dispositiu de la Guàrdia Civil al lloc on s'han atrinxerat el jove a Mijas / JUAN CARLOS DOMÍNGUEZ - EFE
Dispositiu de la Guàrdia Civil al lloc on s'ha atrinxerat el jove a Mijas / JUAN CARLOS DOMÍNGUEZ - EFE