L’Audiència Provincial de Salamanca ha decretat tres anys de presó per a un jove de 19 anys per haver mantingut relacions amb una nena de 13. El noi, que havia començat una relació amb la menor quan aquesta tenia només 12 anys, ha estat acusat d’un delicte continuat d’abusos sexuals.

D’acord amb els fets provats al judici, els dos joves van iniciar una relació després de conèixer-se a través de les xarxes socials. Un mes després, quan la nena va complir els 13 anys, i després de sotmetre’s al ritu gitano del “pediment”, van marxar a viure junts al domicili d’ell a Salamanca; domicili que el jove compartia amb els seus pares i germanes. Durant el temps que va viure allí, la nena va deixar d’anar a l’escola i s’ocupava només de fer les tasques domèstiques.

Segons la sentència, l’acusat i la menor van mantenir relacions sexuals “consentides, que van tenir lloc de manera habitual dins d’una relació coneguda pels seus parents i acceptada per tots com un matrimoni”. Tot i qualificar les relacions com consentides, en la sentència es destaca el diferent grau de maduresa entre els dos joves, que es determina com a “similar però no igual”.

La nena va tornar a casa dels pares amb múltiples ferides

Tan sols tres mesos després de començar a viure junts, la menor va tomar la decisió de terminar la relació. Al moment de tornar a casa dels seus pares, a Zamora, la nena presentava múltiples cremades i un cop en la parpella, resultats de la presumpta agressió per part de la seva ex-parella.

No obstant això, l’acusació per maltractament no va poder ser provada. L’Audiència de Salamanca ha considerat, entre altres arguments, que la versió de la menor va sofrir “importants variacions” al llarg del judici. D’aquesta manera, el jove va ser absolt d’aquest delicte, tot i haver-se interposat una ordre d’allunyament durant els pròxims cinc anys, i el pagament de 3.000 euros com a indemnització pels danys morals ocasionats a la víctima.